Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България загуби европейско първенство по вдигане на тежести

Спорт

България загуби европейско първенство по вдигане на тежести

България загуби европейско първенство по вдигане на тежести - Tribune.bg
Снимка:

Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов ще се срещне с министъра на младежта и спорта Радостин Василев, за да го запознае със ситуацията около федерацията в момента. Именно заради продължаващите неуредици относно вписването на новото ръководство на федерацията и течащите съдебни битки в четвъртък Европейската федерация по вдигане на тежести е изпратила имейл да всички национални федерации, в което ги уведомява, че започва нова процедура по избор на домакин на европейското първенство.

"Жалко е, че няма да можем да бъдем домакин. Положихме много усилия това първенство да бъде тук и нашите състезатели да имат възможност да вдигат пред собствена публика. Всичко откъм организация беше готово. Надявам се, че в най-скоро време съдът ще се произнесе. Вярвяме, че той ще вземе най-правилното решение. Опитваме се да пазим състезателите от проблемите. Преди световното се пусна слух, че няма да можем да отидем на него, но през цялото време съм уверявал спортистите, че ще намерим пари и ще можем да отидем в Ташкент. По тази причина и сега подготовката на отбора не ме тревожи. Нашите проблеми са извън залата. Въпреки всички успехи, само аз и състезателите знаем какво ни коства това", допълни наставникът.

Световният шампион в категория 81 килограма Карлос Насар, който беше избран за "Спортист на месец декември" в анкетата на спортните журналисти, също изрази разочарованието си от факта, че България няма да може да организира европейското първенство.

"Съжалявам, че няма да вдигам в София. Щеше да ми се напълни сърцето", каза 17-годишният Насар, който на предстоящия шампионат през април ще вдига в по-горна категория - тази до 89 килограма.

"Качването на килограми при мен, както и свалянето им, е трудно. Но вече съм започнал да трупам маса и с лагера, който ни предстои, вярвам, че ще успея да постигна поставената цел", коментира Насар.

В началото на февруари националите ще се качат на високопланинската база в Белмекен, където да продължат подготовката си. Иван Иванов разкри, че вече има идея как ще изглежда отборът ни и голяма част от щангистите ще трябва да сменят категориите си.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати