Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България загуби катастрофално от Северна Ирландия - 0:5

Спорт

България загуби катастрофално от Северна Ирландия - 0:5

България загуби катастрофално от Северна Ирландия - 0:5 - Tribune.bg

Българският национален отбор понесе голям срам при гостуването си на Северна Ирландия, след като загуби с категоричното 0:5 в Белфаст. Българите изиграха кошмарен мач, в който получиха три гола още преди почивката, а Кирил Десподов изпусна дузпа в края на първото полувреме.

Мачът на "Уиндзор парк" в Белфаст започна двуостро, като в 4-ата минута Димитър Митов излезе добре, за да улови топката след центриране от пряк свободен удар.

Северна Ирландия бе по-активен, но нямаше сериозни положения пред двете врати. 

Така се стигна до 15-ата минута, когато Живко Атанасов беше преодолян много елементарно на левия фланг и с красив пас беше намерен Айзък Прайс в наказателното ни поле, откъдето той матира Димитър Митов за 1:0.

Българските футболисти опитаха да упражнят натиск към вратата на Пиърс Чарлс, но в 22-ата Дион Чарлс нахлу в наказателното поле и опита да центрира остро, но защитата ни се справи.

В 28-ата минута пък Калъм Маршал стреля силно от много малък ъгъл, но топката мина над вратата на Митов. Секунди след това българите допуснаха втори гол. Броуди Спенсър преодоля Виктор Попов, след което опита пас към Дион Чембърс. Живко Атанасов задържа нападателя, който падна в наказателното ни поле, след което Айзък Прайс нанесе съкрушителен удар по България за 2:0.

Пропадането на българския нациоанален отбор в Белфаст продължи и в 33-ата минута. Броуди Спенсър отляво надигра Виктор Попов, след което отправи удар по земята. Топката срещна гредата, след което тялото на Митов, за да влети в българската врата - 3:0 за опонента.

При едно центриране в наказателното поле на домакините в 41-ата минута, Еойн Тоал задържа Мартин Минчев и от ВАР сигнализираха на главния съдия Жером Бризар да отсъди дузпа за България! Ситуацията бе преразглеждана 3 минути, но решението остана и с изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Кирил Десподов. В 44-ата минута той стреля много силно, но уцели напречната греда на вратата, пазена от Пиърс Чарлс!

 В 81-ата минута Пол Смит пресече пас на Ивайло Чочев към Кирил Десподов и подаде към Айзък Прайс. Той се намираше на около 2 метра от дъгата на наказателното поле, но не се поколеба и със силен удар заби топката в горния ляв ъгъл на вратата на Митов за 4:0.

Доминацията в играта на северноирландицте продължи, които нанизаха пети гол в срещата. Вратарят на съперника даде диагонален пас вдясно към Брадли, който пък от своя страна намери Джош МакГенис, чийто шут влетя в българската врата за 5:0.

 

Стартови състави:

Северна Ирландия: Чарлс – Хюм, МакНеър, Тоал, Брадли, С. Чарлс, МакКен, Спенсър – Прайс, Д. Чарлс, Маршал

България: Димитър Митов – Христиан Петров, Симеон Петров, Живко Атанасов, Виктор Попов – Георги Костадинов, Серкан Юсеин – Мартин Минчев, Радослав Кирилов, Кирил Десподов – Филип Кръстев


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети