Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България загуби в дебюта на Дерменджиев

Спорт

България загуби в дебюта на Дерменджиев

България загуби в дебюта на Дерменджиев - Tribune.bg
Снимка:

Парагвай спечели с 1:0 контрола, играна на Националния стадион

Отборът на България допусна минимално поражение от Парагвай с 0:1 в приятелска среща, играна на Националния стадион „Васил Левски“.

Тя бе неофициален дебют на новия национален селекционер Георги Дерменджиев и премина при слаб зрителски интерес.

Единственият добър шанс за гол пред „лъвовете“ се откри пред Марселиньо, който получи подаване зад защитата от Тодор Неделев, но не успя да преодолее Антони Силва.

Дебютантът под рамката на „трикольорите“ – Георги Георгиев от Славия, имаше повече работа, като отрази най-опасното положение преди почивката, открило се пред Анхел Ромеро, останал очи в очи с нашия страж. Мигел Алмирон също беше доста активен за южноамериканците, като след негов пробив и нарушение на Георги Костадинов, полузащитникът ни получи единственото официално предупреждение за първите 45 минути.

На почивката Дерменджиев направи две промени с цел подобряване играта на националите. Божидар Краев замени Неделев, а възстановеният Кирил Десподов влезе на мястото на Марселиньо. Второто полувреме започна с опасно центриране на Ивелин Попов, което за малко не изненада Силва. Малко след това отново Ромеро получи добра възможност, но изстрелът му мина покрай вратата на Георгиев. Скоро след това двете резерви – Десподов и Краев, комбинираха, но последният не успя да намери с хубав изстрел топката. Точно след час игра парагвайците откриха резултата.

Влезлият като резерва Ричард Санчес намери по земя Алмирон, който с премерен шут с левия крак не остави шансове на стража на Славия за втория си гол с националната фланелка. Малко след това българите атакуваха, но Попов, подобно на Краев, не успя да отправи добър изстрел. Десетина по-късно Блаз Риверос стреля от малък ъгъл, но Георгиев изби в ъглов удар. Отново вратарят на Славия трябваше да се намесва след нов шут на Алмирон. В 78-та минута Иван Горанов отне топката в центъра и намери в наказателното поле Десподов, но ударът на крилото бе неточен. До края на срещата не паднаха нови голове, въпреки че Краев получи нова добра възможност. Дебют с националната фланелка направи и 19-годишният Виктор Попов.

Така България загуби първия мач с Георги Дерменджиев начело и записа 12-и пореден двубой без победа. За последно нашите надделяха над Кипър с 2:1 на 13 октомври 2018. Селекционерът на Парагвай Едуардо Берицо пък си направи най-добрия подарък за юбилейния 50-и рожден ден, който отпразнува вчера, с трети успех начело на южноамериканския състав. В следващите си двубои България ще приеме отново на Националния стадион Чехия, този път в последна среща от евроквалификациите, докато за Парагвай предстои нова контрола срещу Саудитска Арабия. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати