Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България започва срещу Франция на Евроволей 2019 за жени

Спорт

България започва срещу Франция на Евроволей 2019 за жени

България започва срещу Франция на Евроволей 2019 за жени - Tribune.bg
Снимка:

Часове след приключване на жребия за Европейското първенство за жени 2019 в Истанбул, стана ясна и програмата за шампионата, на който четири страни ще бъдат домакини - Турция, Полша, Унгария и Словения. Евроволей ще се проведе от 23 август до 8 септември, а мачовете от четирите групи ще се играят в Анкара, Лодз, Будапеща и Братислава. Финалната четворка от турнира ще се играе в турската столица Анкара.

България е в група "А" с отборите на Турция, Сърбия, Франция, Гърция и Финландия. Националките ни, водени от Иван Петков стартират срещу Франция в първия си мач от груповата фаза, който е на 23 септември. На следващия ден, 24 август, родните представителки почиват. Вторият двубой на "лъвиците" ще бъде на 25 август срещу световния и европейски шампион Сърбия. На следващия ден, 26 август, програмата продължава с нов тежък мач, този път срещу домакина Турция. На 27 август "лъвиците" срещат Гърция. 28 август е почивен ден. В последния етап от груповата фаза България завършва с двубой срещу Финландия, на 29 август.

За втората фаза се класират първите четири тима от всяка група, като следват директни елиминации. Съперници в тази фаза ще бъдат класиралите се тимове от група "А" срещу тези от група "С", и съответно отборите заели първите четири места от група "В" срещу група D.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФВолейбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати