Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България завърши на единадесето място на Евроволей 2019

Спорт

България завърши на единадесето място на Евроволей 2019

България завърши на единадесето място на Евроволей 2019 - Tribune.bg
Снимка:

ЦЕВ публикува официално подреждането на отборите след края на шампионата

Мъжкият национален отбор на България зае 11-о място в крайното класиране на европейското първенство по волейбол за мъже 2019. Това стана ясно след като Европейската конфедерация по волейбол – ЦЕВ публикува официално подреждането на отборите след края на шампионата. Българският тим, воден от Силвано Пранди, отпадна на осминафиналите, като загуби от вицешампиона Словения с 1:3 гейма, съобщава Българската федерация по волейбол.
 
Късно снощи Сърбия спечели титлата на Евроволей 2019 след като надигра Словения в големия финал с 3:1 гейма. Словенците останаха със сребърните отличия.
 
В малкия финал тимът на Полша се наложи над Франция с 3:0 гейма. Така съставът, воден от Витал Хайнен, завърши с бронзовите медали, а „петлите“ не успяха да се възползват от домакинския фактор и оформиха финалната четворка на Евроволей 2019.
 
Европейският шампион от 2017 година Русия остана едва на пета позиция в класирането на европейското първенство. Шести в подреждането е тимът на Италия. На седма позиция завърши Украйна, осми е съставът на Германия. Девети се нареди отборът на Белгия, Холандия зае десета позиция в класирането. Следва България на 11-то място. След нас се нареждат отборите на Турция (12), Чехия (13), Испания (15) и Гърция (16), Северна Македония (17) Черна гора (18), Словакия (19), Португалия (20), Румъния (21), Беларус (22), Австрия (23) и Естония (24).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати