Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Български страж изхвърли Нюкасъл от ФА Къп

Спорт

Български страж изхвърли Нюкасъл от ФА Къп

Български страж изхвърли Нюкасъл от ФА Къп - Tribune.bg

Феноменално представяне на българския вратар Димитър Митов бе в основата на големия шок от турнира за ФА Къп!

24-годишният страж пази извънземно за своя Кембридж Юнайтед и е с основна заслуга за победата с 1:0 като гост на Нюкасъл в мач от третия кръг.

Над 51 000 зрители на "Сейнт Джемсис Парк" видяха изумителните прояви на Митов, който направи 12 спасявания и отчая нападателите на "свраките". Върхът в изявите на българина дойде в 95-та минута, когато "извади" на пръв поглед невъзможна топка, която влизаше в мрежата му. На два пъти в помощ на нашето момче се притече и VAR, който подкрепи справедливите решения на асистентите да отменят голове на Нюкасъл заради засади.

Историческият гол за Кембридж Юнайтед вкара Джо Айрънсайд в 57-та минута, хвърляйки голямата бомба в турнира за Купата на Англия. Отборът на Димитър Митов е 16-и в Лига 1, третото ниво на английския футбол.

Българският вратар е на 24 години, като е продукт на школата на Чавдар Етрополе. През 2013 година се присъединява към Чарлтън Атлетик, като пази последователно в юношеските и младежките формации на клуба, но така и не стига до мъжкия състав. От август 2017 година е в Кембридж Юнайтед, като в последните три сезона е твърд титуляр.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Бай Гроздан Браво на момчето! Да е жив и здрав!
08.01.2022 20:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати