Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Барчовски и баскетболните национали са №1 за февруари

Спорт

Барчовски и баскетболните национали са №1 за февруари

Барчовски и баскетболните национали са №1 за февруари - Tribune.bg
Снимка:

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол получи наградата си за Отбор на месец февруари в традиционната анкета на Пресклуб "България". Заедно с това, селекционерът на "лъвовете" Росен Барчовски също бе отличен с приза за Треньор на месецa. Специалистът изведе тима до Европейско първенство за първи път от 10 години насам.

"Трикольорите" се класираха за шампионата на Стария континент през 2022 година в Германия, Грузия, Чехия и Италия след геройска победа над Латвия с 66:65 в Рига. България завърши на трета позиция в класирането на група "H" и по този начин си спечели билет за ЕвроБаскет догодина.

Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски посвети наградата си на треньорите за подрастващи.

"Досега не съм го казвал, но посвещавам този успех на треньорите в клубовете. Треньорите на тези момчета по места, треньорите на подрастващите. Те не са само треньори, те са възпитатели и педагози, те са като родители настойници на тези деца. Това е посланието ми", каза Барчовски за наградата.

"Винаги е приятно, когато се получават награди. Това е награда за добре свършена работа. Мисля, че е напълно заслужена и се надявам и занапред да получаваме такива награди. Това трябва да ни мотивира - да мотивира момчетата, които бяха в Рига, а и тези, които не бяха с нас в този прозорец, да тренират и живот и здраве, да се представим добре на Европейското първенство", допълни капитанът на тима Чавдар Костов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати