Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Бърнли прекъсна серията от победи на Ливърпул

Спорт

Бърнли прекъсна серията от победи на Ливърпул

Бърнли прекъсна серията от победи на Ливърпул - Tribune.bg
Снимка:

Шампионът на Англия Ливърпул продължава борбата във Висшата лига на Англия, макар че си осигури титлата в надпреварата няколко кръга преди финала ѝ.

Бърнли се превърна в първия отбор след Лестър, който успя да вземе дори точка от Ливърпул на „Анфийлд“.

„Лисиците“ стигнаха до равенство през януари миналата година с 1:1, а сега със същия резултат „виненочервените“ спряха новите английски шампиони от изравняването на рекорд в 35-ия кръг на Висшата лига.

Възпитаниците на Юрген Клоп спечелиха всичките си домакинства за първенство този сезон и с нова победа щяха да изравнят рекорда на Съндърланд от 18 успеха вкъщи, но засега се разминаха с постижението, тъй като направиха куп пропуски.

Вратарят на гостите Ник Поуп също допринесе, с няколко страхотни намеси, за да спре поредицата на мърсисайдци от 24 победи на своя стадион.

„Червените“ откриха резултата чрез Анди Робъртсън в 34-ата минута, ала в 69-ата Джей Родригес изравни с красиво попадение, за да подели точките.

Двата отбора удариха и по една греда в срещата, която премина под тотален контрол на Ливърпул.

Домакините овладяха инициативата от самото начало, ала стражът на гостите отрази три удара до 19-ата минута, два от които дело на Мохамед Салах.

В 34-ата минута все пак логичното се случи и Ливърпул поведе. Тогава Фабиньо намери майсторски Анди Робъртсън в наказателното поле и крайният бранител с глава откри резултата с втория си гол през сезона – 1:0.

В добавеното време на първата част Ник Поуп отново спаси Бърнли, отразявайки страхотен изстрел на Садио Мане.

Ливърпул започна по-силно и второто полувреме, но в 49-ата минута Роберто Фирмино нацели гредата. Впоследствие пропуск направи младокът Къртис Джоунс, а в 69-ата минута се стигна до голямата изненада, защото Бърнли изравни.

Това стана със страхотен гол на Джей Родгригес, който от движение прати топката в далечния долен ъгъл и не остави шансове на Алисон – 1:1.

Повторенията показаха, че свободният удар, след който дойде центрирането в наказателното поле на Ливърпул при гола, е бил отсъден заради несъществуваща засада на играч на „червените“, но това не промени резултата.

В 84-тата минута домакините поискаха дузпа, тъй като Гудмундсон препъна Робъртсън на границата на наказателното поле, и сякаш имаха основания за нарушение, но такова не бе отсъдено.

Три минути преди края пък Ливърпул имаше късмет, защото изстрел точно на Гудмундсон срещна напречната греда.

В крайна сметка двубоят приключи при 1:1 и шампионите събраха 93 точки, докато Бърнли вече има 50, с колкото е Арсенал.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати