Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Барса се доближи на три точки от Реал

Спорт

Барса се доближи на три точки от Реал

Барса се доближи на три точки от Реал - Tribune.bg
Снимка:

Каталунците се наложиха с 2:1 над Леванте

Барселона не допусна изненада в двубоя си срещу Леванте и спечели с 2:1 домакинството си на „Камп Ноу“. В герой за тима на Кике Сетиен се превърна Ансу Фати, който отбеляза и двата гола за своя отбор. 17-годишният нападател откри резултата в 30-ата минута след асистенция на Лионел Меси, а две по-късно отново аржентинецът подаде и при втория гол на Фати. В добавеното време на втораат част Рочина оформи крайното 2:1. Така Барса намали изоставането си от Реал Мадрид на три точки. Столичани са с 49, докато Барса е на втора позиция с 46. Леванте остава на 13-о място с 26 точки.

Двубоят започна с домакински натиск, но в 10-ата минута Барса извади късмет, когато Кампаня и Марти не се разбраха кой да играе с топката при центриране отдясно и така и не се стигна до удар към Тер Стеген.

В 13-ата Ансу Фати проби добре отляво и центрира към наказателното поле за Меси, аржентинецът овладя на линията на пеналта и отправи бързо удар, но на около метър от десния страничен стълб.

Четири по-късно Гризман бе изведен отдясно сам срещу вратаря, само че французинът реши да бие технично към далечния ъгъл, но не уцели добре топката и извади в аут.

Нов шанс за домакините имаше в 20-ата – Пике отклони към вратата след центриране от корнер и отново топката не пожела да влезе в мрежата.

Отбраната на гостите капитулира в 30-ата минута. Меси изведе в предни позиции Ансу Фати, младокът надбяга бранител и завърши атаката с точен удар за 1:0.

Само две по-късно упражнението се повтори – извеждащо подаване на Меси и отличен завършващ шут на Фати и 2:0.

В 36-ата резултатът можеше да стане класически. Семедо получи отдясно, успя да се освободи от двама играчи на Леванте, след което стреля силно към вратата, топката обаче отскочи от напречната греда и излезе в аут.

В последната минута Семедо напредна на десния фланг и намери Гризман на няколко метра от вратата, но отново французинът игра неумело и стреля в аут.

Доминацията на Барселона продължи и след почивката. В 50-ата се получи разбъркване в пеналта на гостите, фати се забави с подаване към Меси и ккогато аржентинецът стреля, бранител изби, а Бускетс завърши нападението с изстрел над вратата.

Най-чистото положение за Леванте дойде в 53-ата. Моралес затрудни максимално Тер Стеген с удар по земя, стражът изби с крак, а Рочина при добавката направи по-трудното и би в аут.

В 66-ата резервата на Леванте Ернани принуди Тер Стеген да спасява след удар от дъгата на пеналта, а малко по-късно португалецът отново обстрелва вратата на домакините, но без успех.

Ансу Фати пробва ефектна задна ножица в 73-ата, а Меси пропусна да се разпише в следващата атака, останал сам срещу Айтор Фернандес.

Във финалните минути на двубоя Роджер Марти пропусна от добра позиция, късмет нямаше и Меси, който в 90-ата би покрай вратата.

В добавеното време гостите стигнаха до почетно попадение. Рочина стреля силно извън наказателното поле, топката се откло леко във Везо, който опита да я прескочи, това изненада Тер Стеген и вратарят не се намеси добре – 2:1.

Леванте направи още една опасна атака преди последния съдийски сигнал, но не успя да стигне до точка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети