Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Барса се наложи над Еспаньол и спечели титлата в Испания

Спорт

Барса се наложи над Еспаньол и спечели титлата в Испания

Барса се наложи над Еспаньол и спечели титлата в Испания - Tribune.bg

Барселона е новият шампион на Испания!

Тимът, воден от Шави Ернандес, победи с 4:2 Еспаньол в градското дерби и подпечата титлата си в Ла Лига. Алехандро Балде, Жул Кунде и два гола на Роберт Левандовски донесоха успеха на "блаугранас". За "папагалчетата" точни бяха Хавиер Пуадо и Хоселу. 

Успехът на Барса, освен огорчение заради загубата в дербито, донесе и доста тревоги у феновете на Еспаньол, тъй като тимът е в зоната на изпадащите с 31 точки. 

Първият шанс за Барселона бе в шестата минута, когато Жул Кунде изведе Гави на добра позиция, но младият футболист на Барселона прати топката покрай вратата. 

В 11-ата минута обаче прошка за Еспаньол нямаше. Роберт Левандовски не повтори грешката на Гави и излязъл на добра позиция след асистенция на Алехандро Балде вкара своя 20-и гол в Ла Лига през сезона. 

Девет минути по-късно Барса удвои аванса си. Педри центрира в наказателното поле, а Балде вкара първия си гол за "блаугранас" в най-подходящото време. 

В 25-ата минута Левандовски стреля от границата на наказателното поле, но Фернандо Пачеко отрази изстрела на поляка. 

В следващите минути Еспаньол опита да изнесе играта и да натисне Барселона, но не застраши с нищо Марк-Андре тер Стеген. 
Вместо попадение за "папагалчетата" последва трето такова за тима на Шави Ернандес. В 41-ата минута Рафиня пусна успореден пас към Левандовски, който протегна крак и прати топката в долния десен ъгъл за 0:3. 

В добавеното време на първата част Марк-Андре тер Стеген отрази изстрел на Брайтуайт. 

Втората част започна с нов гол за Барселона. В 52-ата минута Френки де Йонг даде прекрасен пас към включилия се в атаката Жул Кунде, който с глава реализира за 0:4. 

В 70-ата минута Тер Стеген блесна с още едно спасяване с крак при изстрел на Хавиер Пуадо. Три минути след това Пуадо успя да прехвърли германският вратар на Барселона за 1:4. 

Четвърт час преди края на мача Еспаньол можеше да вкара втори гол - Тер Стеген, първоначално не успя да улови топката, но с второто си движение я хвана. В 77-ата минута Левандовски прати топката покрай вратата. 

В добавеното време на срещата Хоселу изкочи от дълбочина и отбеляза втори гол във вратата на "блаугранас". 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети