Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Баскетболистите ни с драматична победа над Латвия

Спорт

Баскетболистите ни с драматична победа над Латвия

Баскетболистите ни с драматична победа над Латвия - Tribune.bg
Снимка:

Мачовете от втория квалификационен прозорец са през ноември

Баскетболистите от националния ни отбор постигнаха инфарктна първа победа в квалификациите от осма група за европейското първенство догодина. В първото си домакинство момчетата на Росен Барчовски се наложиха в Ботевград след истинска драма над тима на Латвия със 110:104 след две продължения. Мачовете от втория квалификационен прозорец са през ноември. Тогава България гостува на Босна и Херцеговина, а след това приема Гърция. Напред продължават първите три отбора от групата.

През целия мач двата отбора си разменяха водачеството в резултата, а играта вървеше кош за кош. След първите 10 минути нашите водеха с 22:21. На два пъти преднината на българите достигаше 5 точки в началото на втория период, но след това гостите отвърнаха със серия от 8:0 и на почивката Латвия имаше аванс 37:36.

След почивката играта продължи да бъде много оспорвана, но гостите наложиха предимство и успяха да приключат третата част при 63:58 за тях. Още в началото на последната четвърт високите ни играчи увиснаха с по четири фаула, но нашите не се отказаха и шест минути преди сирената стигнаха до пълен обрат за 71:70. Латвия успя да поведе с 83:76, но нашите се мобилизираха и редовното време приключи - 85:85.

Трилърът продължи и в продълженията. Домакините поведоха с 94:91, но съперникът им отвърна с 5 поредни точки и отново поведе минута преди края. България пак изравни след два точни наказателни удара на Йордан Минчев. 3.4 секунди преди сирената Чавдар Костов бе фаулиран. Той обаче изпусна и двата пъти, латвийците вкараха зад центъра, но кошът им бе извън времето и се стигна до ново продължение.

В него, след поредното равенство при 100:100, националите ни поведоха с 5 след точни стрелби на Дий Бост и Станислав Ваклинов. Латвия намали на 2, но тройка с фаул на американския гард отново увеличи разликата и вдигна на крака хората в залата. В оставащото време последва размяна на фаулове, но без да има възможност за повече промени на водачеството. В крайна сметка - 110:104 за българските национали./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати