Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Байер Леверкузен спечели титлата в Германия за пръв път в историята си

Спорт

Байер Леверкузен спечели титлата в Германия за пръв път в историята си

Байер Леверкузен спечели титлата в Германия за пръв път в историята си - Tribune.bg

"Аспирините" се забавляват за 5:0, продължават без загуба

Байер (Леверкузен) спечели историческа първа в историята си титла на Германия.

Нещо повече, защото „аспирините“ сториха това с уникален рекорд – без нито една загуба и то не само в Бундеслигата, но и във всички турнири през сезона въобще.

След като Шаби Алонсо пое отбора, наричан шеговито Вицекузен от началото на века, когато остана на второ място в 3 различни надпревари, включително в Шампионска лига, той записа 43 последователни двубоя без поражение.

Днес Байер разби вкъщи Вердер (Бремен) с 5:0 в среща от XXIX кръг на Бундеслигата и вече е недостижим на върха със 79 точки. Преследвачът Байерн (Мюнхен) има с 16 по-малко при оставащи 5 мача до края, така че Леверкузен вече е в делириум, защото празнува дебютната си "Сребърна салатиера".

При приповдигната атмосфера на "БайАрена" домакините поведоха още през първото полувреме с гол на Виктор Бонифейс от дузпа в 25-ата минута.

В 60-ата Гранит Джака покачи на 2:0 с брилянтен удар с левия крак от около 25 метра. В последните минути домакините вече се забавляваха изцяло и талантът им Флориан Вирц успя да направи хеттрик.

Младата звезда на германския футбол вкара в 68-мата, 83-тата и 90-ата минута, за да донесе най-радостния ден на привържениците на "аспирините".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети