Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Байерн на полуфинал за Купата след успех над Шалке 04

Спорт

Байерн на полуфинал за Купата след успех над Шалке 04

Байерн на полуфинал за Купата след успех над Шалке 04 - Tribune.bg
Снимка:

Баварците продължават защитата на трофея след 1:0 като гости

Байерн Мюнхен продължава успешно защитата на Купата на Германия, след като отстрани Шалке 04 с минималното 1:0 на четвъртфиналите в надпреварата. Единственият гол в двубоя отбеляза Джошуа Кимих в 40-ата минута на срещата играна на „Фелтинс Арена“.

По-рано тази вечер четвъртодивизионният Саарбрюкен поднесе сензация в турнира, отстранявайки елитния Айнтрахт след изпълнение на дузпи.

Още в 5-ата минута домакините можеха да открият резултата, но след удар на Шьопф от линията на пеналта, Нойер се разтегн,а но не стигна до топката, за късмет на гостите кълбото мина покрай левия страничен стълб.

Късметът покри баварците и в 12-ата минута. Маккени центрира отдясно, Бургщалер със скок засече топката, тя се отби в земята и прехвърли Нойер, след което отскочи от напречната греда.

Горецка стреля покрай целта в 16-ата след върната от Мюлер топка, а в 20-ата гол на Бургщалер бе отменен заради засада при паса на Матондо.

Шуберт спаси опасен фалцов удар на Павар, а две по-късно Томас Мюлер не успя да намери очертанието на вратата след техничен шут извън пеналта.

В 38-ата Тодибо в опит да изчисти за малко да си вкара автогол, Шуберт обаче успя с усилие да отклони в корнер.

Коутиньо центрира от корнер в 40-ата, топката бе избита от играч на Шалке, но попадна в Кимих, който отправи удар към вратата, топката мина през няколко играчи, които затрудняваха видимостта на Шуберт, и влетя в долния десен ъгъл за 0:1.

Коутиньо можеше да удвои след почивката, но късметът се усмихна на домакините. Бразилецът задържа добре между Бекер и Джонджо Кени, след което стреля към вратата,  Шуберт скочи да избие, но остана под топката, която се отби в напречната греда.

Отлична възможност имаха и домакините в 65-ата. Матондо напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където резервата Раман не съумя от няколко метра да нанесе сериозен удар и прати в Нойер.

В 69-ата, при центриране в наказателното поле на домакините, Горецка не успя да насочи добре топката при удар с глава, а девет по-късно Павар засече центриранет от корнер на Коутиньо, а Гнабри на далечната греда пропусна да удвои.

Шалке не успя да стигне до изравнително попадение и напусна турнира.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Байерн Мюнхен

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати