Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Байерн разпиля Фортуна за десета поредна победа в Бундеслигата

Спорт

Байерн разпиля Фортуна за десета поредна победа в Бундеслигата

Байерн разпиля Фортуна за десета поредна победа в Бундеслигата - Tribune.bg
Снимка:

Баварците спечелиха с 5:0 у дома, Левандовски отбеляза два гола

Байерн Мюнхен записа десета поредна победа в  Бундеслигата, след като разби с 5:0 гостуващия Фортуна Дюселдорф. Йоргенсен си вкара автогол в 15-ата минута, след точен бе Павар в 28-ата. Левандовски се разписа на два пъти (43; 55), а крайния резултат оформи Алфонсо Дейвис в 52-ата. След успеха тимът на Ханзи Флик вече има в актива си 67 точки, на 10 пред втория Дортмунд, който утре гостува на Падерборн. Фортуна остава на 16-ото място с 27 точки, но изостава само с една на Майнц 05.

Байерн реши всичко в мача още преди почивката, вкарвайки три гола на тима от Дюселдорф.

В 15-ата минута Гнабри извади от аутлинията назад към Павар, французинът нанесе слаб удар, но след рикошет в Йоргенсен топката се озова в мрежата за 1:0.

В 28-ата Мюлер отправи много опасен удар, който стражът Кастенмайер отрази с усилие. При последвалия корнер Кимих центрира в наказателното поле, Павар надскочи Гислеман и покачи на 2:0.

Две минути преди края на първата част баварците направиха образцова атака, с която стигнаха и до трети гол. Кимих нахлу отдясно в наказателното поле на Фортуна, върна технично назад с пета за Мюлер, той продължи към Левандовски и полякът с точен удар отбеляза.

Втората част не се различаваше от първите 45 минути – футболистите на Байерн се забавляваха на терена и с лекота създаваха опасност след опасност пред вратата на Кастенмайер.

В 50-ата минута Гнабри центрира отдясно, а Левандовски прати с петичка в близкия на вратаря ъгъл за 4:0, което бе негов 42-и за сезона.

Петият гол падна само две по-късно. Гостите не успяха да изчистят добре при поредна атака на Байерн, Алфонсо Дейвис пое и мина като на шега през няколко бранители, за да завърши с плътен изстрел за 5:0.

Мюлер пропусна от чиста позиция в 63-ата и прати над вратата, а Левандовски бе близо до своя хеттрик в 70-ата, но бе блокиран от бранител при разбъркване в пеналта.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети