Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Бербатов не получи доверието на клубовете, но защо?

Спорт

Бербатов не получи доверието на клубовете, но защо?

Бербатов не получи доверието на клубовете, но защо? - Tribune.bg
Снимка:

Източник: Новспорт

Димитър Бербатов претърпя знакова загуба още на първи тур от Георги Иванов – Гонзо на Конгреса на БФС и президентският пост в българския футбол отново остана само мираж. Очакванията са, че едва ли бившият нападател на Манчестър Юнайтед някога ще успее в тази своя амбиция. Още повече, че групата му със Стилиян Петров и Мартин Петров „Трите коня“ се разпадна с гръм и трясък минути след обявяването на Гонзо за легитимно избран президент на БФС.

Представителите на родните футболни клубове не пожелаха да дадат подкрепата си на Бербатов и затова има много причини. Едната от тях е, че бившият нападател няма и един ден трудов стаж след края на кариерата си. Той не е изпълнявал никакви функции във футбола, а желанието му бе  директно да стане президент на БФС. Това е все едно някой да иска да стане директор на болница, без преди това да е ръководил дори и една медицинска сестра.

Някои сравняват бляскавата кариера на Бербатов с тази на Георги Иванов – Гонзо, който не успя да пробие в голям европейски клуб. Но това, че си бил голяма звезда не означава, че можеш да станеш и ръководител. И не ти дава основание само по себе си да претендираш за най-високия пост в българския футбол.

Как водещите президенти на клубове като Домусчиев, Ганчев, Сираков, собствениците на Черно море, Славия, Ботев (Пд), Локо (Пд) и останалите да поверят футболния си бизнес в ръцете на абсолютен аматьор като участие в управлението на най-популярната игра, какъвто де факто е Димитър Бербатов. Който за разлика от тях не е дал и стотинка за футбола. Бербатов така и не можа да разбере, че доверие се печели, а не се дава.

Ако искат да се докажат и да покажат, че могат да управляват футболни процеси, то нека Бербатов и компания да поемат закъсалия Берое. В момента славният някога клуб се управлява от откровен измамник в лицето на аржентинеца Банато. Нека "Трите коня" поканят любимия си треньорски екип в лицето на Александър Томаш и Косьо Мирчев и да спасят любимия на Петър Величков тим - да намерят финансиране, да спасят лиценза, да изградят силен отбор със стабилна издръжка. Тоест да покажат, че умеят да управляват и тогава могат да бъдат сигурни, че хората които издържат българския футбол може да ги приемат за първи сред равни и да им гласуват доверие да управляват българския футбол.

Освен това Бербатов подразни футболната общественост с опита си да узурпира властта в БФС с помощта на държавата. Той не излизаше от кабинета на Руди Гела докато последният бе спортен министър с молби да бъде инсталиран начело на футболния съюз. Бербатов разчиташе да запише „служебна победа“, но това в крайна сметка не се случи.

За се види, че решението на клубовете да не подкрепят Бербатов е правилно сочи и още един факт. При загубата си от Георги Иванов – Гонзо той постъпи по същия начин, както и през 2010-а година, когато в пика на кариерата си се отказа от националния отбор по футбол. Недоволен от загубата в конгресната зала, бившият играч на Манчестър Юнайтед се фръцна и си тръгна. Нещо, което направиха и аверите му Стилиян и Мартин Петров.  Всъщност последните двама си правеха тънките сметки да продължат да живеят съответно в Англия и Испания и оттам да „управляват“ българския футбол дистанционно. А тук да коли и беси Петър Величков….

Футболните хора бяха отблъснати и от факта, че в разстояние на три години Бербатов и неговият екип постоянно оплюваха всеки един потенциален конкурент за поста президент на БФС. Особено много негативи му донесе поведението на неадвоката Георги Градев, който в предизборната борба за този конгрес играеше „ляво крило“ на бившия нападател на Манчестър Юнайтед. Перхидроленият „специалист по спортно право“ без юридическа диплома постоянно и истерично атакуваше всеки един човек, който бе спряган в публичното пространство като кандидат за президент. И ако Стилиян Петров, чието най-голямо достойнство е че е добро момче, все пак донесе някакви допълнителни гласове на Димитър Бербатов, то толкова му отне Градев с поведението си…И не на последно място Бербатов постоянно насъскваше феновете, призоваваше ги към протести и безредици. Всички помнят как невръстни деца бяха закарани да хвърлят домати и яйца по оградата на Националната футболна база в Бояна…За да се стигне до кървавите погроми в центъра на София преди мача с Унгария, които окончателно отблъснаха нормалните футболни хора от Бербатов. Защото се оказа, че човек от екипа му е официални организатор на протеста, превърнал столицата в бойно поле…Е за всичко това някой ден идва сметката…И тя на 15 март 2024 година в крайна сметка беше платена от Димитър Бербатов и компания…


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети