Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Равенство 3:3 в "Мача на надеждата"

Спорт

Равенство 3:3 в "Мача на надеждата"

Равенство 3:3 в Мача на надеждата - Tribune.bg

Благотворителната футболна среща "Мач на надеждата", организирана от "Фондация Стилиян Петров" донесе много емоции на феновете по трибуните на Националния стадион "Васил Левски" и завърши 3:3. 

Отборите на българските звезди и тези на чуждестранните показаха, че много от футболистите не са забравили как да докосват футболната топка.

Още в 4-та минута отборът на родните звезди поведе след центриране на Мартин Петров и удар с глава на Бербатов, който се отклони от защитник и влезе в мрежата. Това се случи точно преди 5-та минута, която беше отдадена за Петър Хубчев и битката му с коварно заболяване. Всички футболисти и публиката се аплодираха бившия защитник в жест на подкрепа. 

Малко по-късно отборът на гостите можеше да изравни, но след центриране на Ашли Йънг Хенрик Ларсон не успя да насочи топката с глава. В 19-та минута Роберт Пирес все пак реализира за отбора на чуждестранните звезди с отличен удар с десния крак от границата на наказателното поле. 

След половин час игра отборът на гостите направи пълен обрат с попадение на Хенрик Ларсон, който получи подаване от Луис Гарсия. Само минута по-късно обаче Георги Пеев изравни след като пое на гърди в наказателното поле и от въздуха матира Шей Гивън!

Пет минути след почивката Мартин Петров беше изведен зад гърба на защитата, показа, че не е изгубил много от скоростта си и с левия крак преодоля Икеме. Равенството отново беше възстановено в 73 минута, когато Джо Коул показа отлична техника и преодоля Иванков с удар по земя с левия крак.

Отбор България включваше: Александър Тунчев, Валери Божинов, Велизар Димитров, Владимир Манчев, Георги Пеев, Даниел Боримиров, Димитър Бербатов, Димитър Иванков, Здравко Здравков, Ивайло Петков, Илиан Илиев, Илия Груев, Илиян Стоянов, Красимир Балъков, Мариян Христов, Мартин Петров, Милен Петков, Михаил Александров, Наско Сираков, Радостин Кишишев, Росен Кирилов, Христо Йовов, Христо Стоичков и Христо Янев.

За чуждестранния играха: Алан Хътън, Ашли Йънг, Гарет Бари, Гари Кейхил, Джеймс Колинс, Джо Коул, Карл Икеме, Коло Туре, Луис Гарсия, Максуел, Неманя Видич, Ричард Дън, Робер Пирес, Рой Кийн, Флоран Малуда, Хенрик Ларсон, Шей Гивън и Юри Джоркаеф, както и най-известните фрийстайлъри във футбола - Били Уингроув и Джеръми Линч.

Всички приходи от събитието ще бъдат дарени в помощ на хора с онкологични заболявания.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети