Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Бербатов: В БФС трябва да имат поне малко достойнство и да поемат отговорност

Спорт

Бербатов: В БФС трябва да имат поне малко достойнство и да поемат отговорност

Бербатов: В БФС трябва да имат поне малко достойнство и да поемат отговорност - Tribune.bg
Снимка:

Димитър Бербатов даде интервю за списание "Спринт", в което обяви според него какъв трябва да бъде новият президент на БФС. Той обаче не даде категоричен отговор дали има амбиции за този пост.

„Моментът е такъв, че трябва радикална промяна във всичко. Всичко! Имаме ситуация, знак на съдбата, че нещата трябва да се променят драстично, изцяло. Изцяло! Имената, които се въртят напоследък из медиите, не са промяна. Сменяш един човек с друг и всичко си остава както преди. Лицата се менят, системата – не.“ Това заявява Бербатов пред списанието.

По думите му който да е президент на БФС, трябва да е независим, нов човек, независим и финансово, да има добро име. „Трябва да е подредил своя живот, за да подреди и БФС.. Трябва да има добро име в УЕФА, да говори езици“, казва още той.

Според него новият човек трябва да прави промени в ръководството на футбола като цяло, и в изпълкома, който да е без клубни президенти. „Плюс промени в съдийската комисия, в администрацията на първенство... И най-вече в развитието на детско-юношеския футбол в България“, коментира Бербатов.

Според него за президента също трябва да има мандатност, например два мандата.

„Тъй като делегатите на конгреса избират президента, те трябва да искат промяната. Иначе нищо няма да се случи. Трябва една трета от делегатите да поискат конгрес, за да се случи. Е, къде са те? Къде са в момента, когато трябва да реагират и да действат. Защо мълчат? Нали уж искаме промяна, а никой от хората, които могат да я извършат наистина - защото те избират кой да ги ръководи и представлява, не действат. Това е висша форма на безразличие и нежелание за промяна. И то от родните ни футболни клубове, а това само по себе си говори много“, допълва той.

Бербатов обяснява, че делегатите представляват своите отбори - същите отбори, които трябва да развиват добри играчи, за да се вдигне нивото на футбола ни.“ И ако те не искат и не виждат, че трябва цялостна промяна на управлението, за да има възможност за развитие както на техните клубове, така и на футбола ни - лошо! Защото, когато казваш, че искаш промяна, и моментът за нея настъпи, а ти пак избереш старото, това вече е лицемерие. И тогава трябва да се търси сметка от тях“, смята той.

Според него не е правилно наложеното мнение, че за да управляваш, трябва да си на определена възраст. „ Мнения от рода на „Той още е млад... Той още е зелен...“ Е, ще чакаме да стане някой на 62 и тогава ли ще е узрял да ръководи?...“, отбелязва Бербатов.

„Ето, аз ръководя фондацията си вече 11 години. Това е работа с много хора, управление на бюджети, взимане на решения, делегиране на права на точните и отговорни хора. Аз мога да имам много повече опит от един човек, който е на 50 примерно! А в същото време да се уча на други неща от хора по-млади от мен. Възрастта не значи повече опит и знание. Вече не! Трябва все повече кадърни млади хора да навлизат в структурите на БФС, за да се движим в крак с времето“, допълва той.

И заявява:“А като видиш, че след толкова време нещата не се получават, имай поне малко достойнство и поеми някаква отговорност, дай си сметка, че може би и ти си част от причината нещата да не се получават, и си тръгни.“

„Както се сменят треньори, футболисти, същото важи и за ръководителите. Как все всички други са виновни! Всички, които обичат футбола, и имам предвид цялата футболна общественост, трябва да поиска промяната и да я търси активно", коментира още Бербатов.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати