Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Без Джокович на US Open

Спорт

Без Джокович на US Open

Без Джокович на US Open - Tribune.bg

Новак Джокович не е променил мнението си за ваксините срещу КОВИД-19 и приема, че е малко вероятно да играе на Откритото първенство на САЩ тази есен.

Сърбинът не успя да участва на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, след като беше депортиран от страната след продължителен съдебен спор, тъй като не е ваксиниран срещу коронавирус, каквото е изискването на местните власти.

Джокович се обяви против задължителните ваксинации и на въпрос от репортери преди старта на "Уимбълдън" дали все още е на същото мнение, той отговори "да", което означава, че няма да бъде допуснат до САЩ за турнира.

35-годишният сърбин, водач в схемата на "Уимбълдън" е още по-мотивиран да спечели турнира за седми път, което ще го изравни с Пийт Сампрас и пред него ще остане само Роджър Федерер, който има осем титли от "Уимбълдън".

"Искам да отида в Щатите, но към днешна дата това е невъзможно. Това е допълнителна мотивация да се справя добре тук. Надявам се да имам много добър турнир, както направих в последните три издания. Бих искал да отида в Щатите, но от днес това не е възможно. Не мога да направя повече. От правителството на САЩ зависи дали разрешават на неваксинирани хора да влизат в страната", каза Джокович.

Джокович ще опита да спечели "Уимбълдън" и да се приближи на една титла до рекордьора от Големия шлем Рафаел Надал, който има 22.

Сърбинът е против забраната руски и беларуски тенисисти да участват на "Уимбълдън" заради санкциите след руската инвазия в Украйна.

Просто не виждам как са допринесли за нещо, което се е случило. Не смятам, че е справедливо. Те заслужават да се състезават, те са професионални спортисти. Никой от тях не е подкрепял войната", каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети