Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Безплатно каране на пързалка „Юнак“ с кампанията на ЕКОПАК „RE-спортувай: Стъкло за кънки“

Спорт

Безплатно каране на пързалка „Юнак“ с кампанията на ЕКОПАК „RE-спортувай: Стъкло за кънки“

На 29 януари всеки желаещ може да предаде стъкло и да се пързаля в сесия по избор до 6 февруари, 30 ще спечелят урок с Евгения Раданова

Организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България и пързалка „Юнак“ организират съвместна кампания за събиране на стъкло „RE-спортувай: Стъкло за кънки“.

На 29 януари (събота) всеки гражданин, предал поне 5 килограма стъклени опаковки (шишета и буркани) от 10:00 до 13:00 часа на специално обособен пункт до пързалката ще получи безплатен билет за вход за пързаляне с кънки. Талонът може да се използва до края на активния сезон на 06.02.2022 г. Независимо от количеството предаден отпадък, един човек може да получи максимум 1 безплатен талон за ползване на пързалката.

Първите 30 участника, които предадат повече от 10 килограма, ще получат допълнително и специален талон за безплатен урок по пързаляне с кънки, воден лично от трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова. Безплатният урок ще се състои от 9 часа на 06.02.2022 (неделя).

„Днес обявяваме една нова инициатива, с която обвързваме две страни на здравословния начин на живот – екологията и спорта. Мисля, че е повече от естествено да се грижим както за здравето си, така и за това градът, в който живеем да е по-чист и опаковките, които изхвърляме да отиват за рециклиране. Затова и нарекохме инициативата си „RE-спортувай: Стъкло за кънки“. Благодаря на нашите домакини от Ледена пързалка „Юнак“ и на Жени Раданова, че прегърнаха този проект и най-вече за това, че подкрепят разделното събиране на отпадъци. Посетителите на пързалката вече използват цветните контейнери и помагат за това опаковките да имат нов живот. Убеден съм, че това е само началото на много успешни бъдещи кампании, които ще правим заедно в подкрепа на спорта, екологията и активния начин на живот“, заяви изпълнителният директор на ЕКОПАК България Александър Урманов.

„RE-спортувай: Стъкло за кънки“„RE-спортувай: Стъкло за кънки“

След представянето на проекта, Евгения Раданова проведе демонстративен урок за дошлите да го отразят журналисти.

„За мен е чест и удоволствие да бъда част от инициативата „RE-спортувай: Стъкло за кънки“. Напомня ми на времето, когато като деца събирахме кестени, хартия и буркани, за да получим 2 левчета и да си купим сладолед. Винаги съм вярвала, че подобни кампании трябва да се подкрепят и всеки от нас да дава личен пример. Много съм щастлива да съм част от тази инициатива. Радвам се, че на това място, на което преди много години започна моя дълъг спортен път мога да покажа уменията, на които се научих и да предам своя опит. Призовавам всички да подкрепим кампанията, да съберем максимално голямо количество стъкло на 29 януари и после да покараме заедно кънки“, каза Раданова.
На събитието, но в ролята си на журналист присъства и съотборничката на Жени и също шампионка и медалистка от световни и европейски първенства по шорттрек Анна Стоилкова. Двете си припомниха първите си стъпки на леда именно на тази пързалка и облозите, които са правели като деца.

През целия сезон 2021-2022, със съдействието на ЕКОПАК, на пързалка „Юнак“ се извършва разделно събиране на отпадък.

ЕКОПАК България е водещата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. Организацията създава и управлява системи за разделно събиране в над 80 общини, използвайки трицветната система от контейнери и е основен доставчик за рециклираща индустрия в страната. През 2020 година организацията е събрала и предала за рециклиране близо 95 000 тона пластмасови, стъклени, метални и хартиени отпадъци от опаковки.

„RE-спортувай: Стъкло за кънки“„RE-спортувай: Стъкло за кънки“

Ледената пързалка „ЮНАК“ се намира до метростанция стадион „Васил Левски“. Тя е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години преди през 2018 г. отново да заработи за посетители.

Програмата на пързалка „ЮНАК“ може да следите тук: https://www.facebook.com/ledenapurzalkayunak  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема