Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС иска всички клубове да се тестват за коронавируса

Спорт

БФС иска всички клубове да се тестват за коронавируса

БФС иска всички клубове да се тестват за коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

Резултатите от изследванията трябва да бъдат предадени на компетентните органи

Ръководството на БФС заедно с шефа на Медицинската комисия д-р Валентин Матев са разпратили писмо с инструкции за борба с пандемията от коронавирус.

В него се казва, че всички футболисти и служители на клубовете трябва да бъдат изследвани за Covid-19 преди подновяването на тренировъчния процес. В писмото се допълва, че резултатите от изследванията трябва да бъдат предадени на компетентните органи и след това резултатите върнати в самата Медицинска комисия. Писмото е подписано от председателя на Медицинската комисия на БФС д-р Матев, утвърдено след запознаване от изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов.

Комисията предлага във връзка с коронавируса прекратяване на тренировъчна дейност на професионални, детско-юношески и аматьорски отбори до 29 март включително.

Малко по-рано днес вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев заяви, че няма конкретна дата, на която да бъде подновено първенството на България, тъй като се очаква развитие на кризисната ситуация.

Усилията на БФС и регионалните структури е първенствата да бъдат доиграни. За Първа лига вариантът е да бъде завършено първенството с плейофи, да бъде определен шампион, да бъдат определени изпадащите. За по-ниските нива на шампионата също ще се опита изиграване на целия оставащ сезон, дори с междинни кръгове всяка седмица./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Етикети коронавирус, БФС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати