Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС направи първи стъпки за въвеждане на VAR

Спорт

БФС направи първи стъпки за въвеждане на VAR

БФС направи първи стъпки за въвеждане на VAR - Tribune.bg
Снимка:

Експерти от FIFA и IFAB пристигнаха в България за специален двудневен семинар

Българският футболен съюз направи първи стъпки за въвеждането на системата VAR в родното първенство. Експерти от FIFA и IFAB пристигнаха в България за специален двудневен семинар, на който бяха обсъдени възможностите и действията, които следва да предприеме съюзът по проекта.

Тибо Найсен (IFAB),  Михаел Бьослер (Обучение на съдии, ФИФА) и Бхавешан Мооргхен (Иновации и технологии, ФИФА) разясниха детайлно ходовете за въвеждане на VAR и запознаха българския екип с условията, на които трябва да отговаря проектът. Подробно дискутирани бяха изискванията за обучението на съдиите за работа със системата, изискванията за избора на техника и използване на технологията, условията, на които българските стадиони трябва да отговорят и критериите, които БФС трябва да спази, за да получи финално одобрение за използването на VAR.

Първата среща по проекта ще бъде последвана от изготвяне на план, в който ще бъдат заложени конкретни срокове, разпределение на функции и отговорности. Разработката ще бъде регулярно съгласувана и консултирана с експертите на международните футболни институции.

Амбицията на БФС е системата да бъде използвана за първи път в плейофната фаза на Първа лига през 2021 година.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети