Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС няма възможност да помогне финансово на клубовете

Спорт

БФС няма възможност да помогне финансово на клубовете

БФС няма възможност да помогне финансово на клубовете - Tribune.bg

Това обяви президентът на футболната ни централа Михаил Касабов

Президентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов заяви, че УЕФА не е спряла средствата, които са предвидени да получава централата, но става въпрос за програмите. Той твърди, че е невъзможно клубовете да получат финансови инжекции от централата в Бояна.

"Футболният съюз получава от УЕФА средства само и единствено за програмите, по които се работи общо. И само за това те могат да бъдат харчени, а от УЕФА контролират разходите стриктно и не е възможно дори част от средствата да бъдат отклонени. Съвместната работа в момента е забавена заради пандемията, но ще продължи, надявам се по-скоро.

От ЦСКА първи поискаха финансова подкрепа от страна на футболния съюз и бързо привлякоха съмишленици, но напрактика такова нещо е невъзможно. В БФС членуват над 400 клуба, професионални и аматьорски, в създалата се ситуация всеки има нужда от пари, разбираме това. Но не може да дадем на едни, а на други - не. Средства просто няма, това е истината. Някой да си мисли, че можем да му изсипем пари е нереално", заяви Михаил Касабов пред "България Днес".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети