Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС очаква 4.3 милиона евро от УЕФА

Спорт

БФС очаква 4.3 милиона евро от УЕФА

БФС очаква 4.3 милиона евро от УЕФА - Tribune.bg
Снимка:

Средствата са помощ от централата за справяне с коронавируса

Българският футболен съюз ще получи помощ от 4,3 милиона евро от УЕФА заради кризата с коронавируса.

 
Евроцентралата обяви на официалния си сайт, че отделя 236.5 милиона евро в помощ на 55-е национални футболни федерации на Стария континент заради пандемията от коронавирус.
 
"Нашият спорт се изправя срещу безпрецедентно предизвикателство, доведено от кризата с Ковид-19. УЕФА иска да помогне на членовете си да се справят по начин, който сметнат за най-подходящ в специфичните условия. Затова решихме да отпуснем по 4,3 милиона евро на всяка асоциация, които ще бъдат платени до края на този и следващия сезон", се казва в съобщението на УЕФА.
 
Финансирането обичайно е насочено за покриването на текущи разходи на отделните централи и в помощ на развитието на определени вътрешни програми и развитието на специфични области във футбола на местно ниво.
 
Този път, обаче, всяка федерация ще може сама да определи за какво да изхарчи получените средства зарази кризата с Ковид-19, която спря футбола от средата на март.
 
Сумата е отделена от програмата на УЕФА за развитие на футбола "Хеттрик", която беше стартирана след Евро 2004, а средствата в нея се акумулират от приходите от провеждането на континенталните първенства.

Етикети БФС, УЕФА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати