Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС очаква 4.3 милиона евро от УЕФА

Спорт

БФС очаква 4.3 милиона евро от УЕФА

Снимка:

Средствата са помощ от централата за справяне с коронавируса

Българският футболен съюз ще получи помощ от 4,3 милиона евро от УЕФА заради кризата с коронавируса.

 
Евроцентралата обяви на официалния си сайт, че отделя 236.5 милиона евро в помощ на 55-е национални футболни федерации на Стария континент заради пандемията от коронавирус.
 
"Нашият спорт се изправя срещу безпрецедентно предизвикателство, доведено от кризата с Ковид-19. УЕФА иска да помогне на членовете си да се справят по начин, който сметнат за най-подходящ в специфичните условия. Затова решихме да отпуснем по 4,3 милиона евро на всяка асоциация, които ще бъдат платени до края на този и следващия сезон", се казва в съобщението на УЕФА.
 
Финансирането обичайно е насочено за покриването на текущи разходи на отделните централи и в помощ на развитието на определени вътрешни програми и развитието на специфични области във футбола на местно ниво.
 
Този път, обаче, всяка федерация ще може сама да определи за какво да изхарчи получените средства зарази кризата с Ковид-19, която спря футбола от средата на март.
 
Сумата е отделена от програмата на УЕФА за развитие на футбола "Хеттрик", която беше стартирана след Евро 2004, а средствата в нея се акумулират от приходите от провеждането на континенталните първенства.  

Етикети БФС, УЕФА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още