Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС: Ограничението за вратарите е само за бъдещи трансфери

Спорт

БФС: Ограничението за вратарите е само за бъдещи трансфери

БФС: Ограничението за вратарите е само за бъдещи трансфери - Tribune.bg
Снимка:

Решението е провокирано от кризата за вратари в националния отбор

Острият недостиг на вратари е причината за решението на Българския футболен съюз (БФС) да ограничи вратарите от страни извън ЕС в родното първенство.

Мярката беше анонсирана във вторник на сайта на централата.

"Ръководните фактори в българския футбол също така приеха предложението за налагане на глоби и наказания на четвъртите съдии, съдийските наблюдатели и делегатите на двубои от вътрешното първенство при неспазване или незадоволително изпълнение на служебните им задължения, както и предложението на Треньорската школа за забрана участието на вратари с паспорти от държави извън Европейския съюз в професионалния ни футбол от началото на състезателната 2020/2021 година", гласи решението.

То обаче беше разтълкувано от хора във футболните среди като удар срещу вратаря на "Левски" в полза на сина на шефа на БФС.

Николай Михайлов е резерва в тима на черногореца Милан Миятович - буквално единственият чужденец в големите отбори, който няма европейски паспорт.

Това обаче категорично беше опровергано от футболната централа от пресслужбата на БФС пред сайта "Дневник".

От БФС обясняват, че мярката ще касае единствено бъдещи трансфери и няма да засегне Миятович. Освен това става въпрос за експериментална стъпка в полза на родни млади играчи.

Вратарският пост бил избран за тестването ѝ, тъй като там става въпрос за по-малък брой играчи, освен това липсата на добри стражове е основен проблем в българския футбол с огромен негативен ефект върху националния отбор.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФС, промени, ЕС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети