Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС предупреди клубовете за струпването на фенове

Спорт

БФС предупреди клубовете за струпването на фенове

БФС предупреди клубовете за струпването на фенове - Tribune.bg

От съюза припомниха, че има изготвен план с насоки за организация на трибуните

БФС изпрати призив до футболните отбори да спазват стриктно противоепидемичните предписания.

Ето съобщението на БФС: 

Ръководството на БФС с тревога констатира, че след подновяването на футболното първенство и завръщането на публиката по трибуните, на определени стадиони и мачове се наблюдава струпване на значителни групи от зрители на ограничено пространство в разрез със заповедите на министъра на здравеопазването и на министъра на младежта и спорта, касаещи мерките при организиране на спортни мероприятия в условията на пандемията от COVID-19. Българският футболен съюз държи да подчертае, че отговорността за спазването на противоепидемичните мерки и контрола върху поведението на зрителите по трибуните по време на мачовете е изцяло на клубовете-организатори на двубоите.

Напомняме, че преди рестарта на първенството в ППЛ и на турнира Купа България, Българският футболен съюз изготви подробен план с насоки за организацията на футболните двубои в условията на пандемията, с който всички клубове бяха запознати и са длъжни да се съобразяват. Напомняме също така, че при нарушаване на установения от закона ред, нарушителите подлежат на санкции от съответните здравни и държавни органи.

Българският футболен съюз призовава още веднъж всички футболни клубове, както и техните привърженици, да спазват стриктно противоепидемичните предписания по време на мачовете“, се казва в съобщението на БФС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп