Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС прилага германския модел при избора на национален селекционер?

Спорт

БФС прилага германския модел при избора на национален селекционер?

БФС прилага германския модел при избора на национален селекционер? - Tribune.bg
Снимка:

От БФС имат изготвен специален план за избора на нови треньори за "А" отбора и младежкия ни състав.

От футболната ни централа смятат да приложат германския модел, според който следващият треньор на представителния тим трябва да е този на младежкия.

Революционната идея е дошла заради изключително тежката ситуация в националния отбор през тази година, в която "лъвовете" завършиха без победа в официален мач и на 68-о място в световната ранглиста. Момчетата на Георги Дерменджиев все пак успяха да спечелят приятелския двубой с Гибралтар.

Шефовете на БФС смятат да дадат отбора на Александър Димитров, като повечето играчи от младежите ще отидат при мъжете. Планът е в световните квалификации да имаме тотално нов отбор, като от досегашния едва ли ще бъдат викани повече от двама-трима. Единственият сигурен е единственият ни представител в Шампионската лига Божидар Краев, който в последните мачове не играе за датския шампион Мидтиланд.

Това означава, че младежите трябва да бъдат поети от Ангел Стойков. Бургазлията обаче имал доста колебания за това и ако той откаже, съставът ни до 23 години ще бъде поет от досегашния наставник на Добруджа - Светослав Петров.

В момента Стойков води набори 2002 и 2003 година. Той и Петров започват да учат за "ПРО" лиценз от януари, след като се справиха с изпитите в треньорската школа. При положение че Стойков се съгласи да поеме младежите, на неговото място ще дойде бившият защитник на Славия - Йордан Петков, който води набори 2004 и 2005 година.

На последното заседание на изпълкома на БФС бе даден мандат на временния президент Михаил Касабов да вземе решение за националните селекционери и на следващото заседание те да бъдат избрани. Идеята да се търси чужденец е била отхвърлена веднага, защото се е преценило, че при такива резултати нито един качествен треньор извън България няма да се съгласи да поеме мъжкия отбор.

От март стартират световните квалификации, където сме в една група със силните селекции на Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати