Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС с похвала от УЕФА за бързата реакция срещу уговорени мачове

Спорт

БФС с похвала от УЕФА за бързата реакция срещу уговорени мачове

БФС с похвала от УЕФА за бързата реакция срещу уговорени мачове - Tribune.bg
Снимка:

Футболната централа и Sportradar с активно сътрудничество срещу нерегламентираните практики

Похвали от УЕФА за Българския футболен съюз (БФС). Поводът – бързата реакция за пресичане на практиките за уговаряне на футболни срещи.

Поздравителни адреси са били получени от интегрити службите на УЕФА, похвалиха се от родната футболна централа на сайта си.

„Българският футболен съюз продължава активната си политика за борба с нерегламентираните практики в най-популярната игра. Във връзка с това в последните дни бяха проведени серия от работни срещи с представители на световния лидер в анализирането и лансирането на спортни данни и дигитално съдържание – Sportradar, по повод изтичането на първия период от двугодишния договор между партньорите, сключен през февруари 2018 г.“, съобщават от БФС.

Както е известно, компанията Sportradar предоставя уникална система за мониторинг на съмнителни залози по цял свят и идентифицира подозрителни дейности и нередности в тази област, с цел борба срещу предварителното уговаряне на мачове и запазването на престижа на футбола и спорта.

В работните дискусии участие взе директорът на Sportradar за Югоизточна Европа Александър Геронтикос, както и лично президентът на БФС Борислав Михайлов, изпълнителният директор на централата Борислав Попов и офицерът по почтеността Марио Костурков.

Бяха обсъдени досегашните резултати от съвместното сътрудничество, както и програмата за втория етап от проекта, по време на която ще бъдат проведени допълнителни семинари с представители на отборите от Първа и Втора професионална лига, юношеските първенства до 19 г. и националните гарнитури на България. Основни теми отново ще бъдат спазването на принципите на феърплея, борбата с предварителното уговаряне на мачове, допинга и расизма, както и цялостното опазването на престижа на футбола.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФС, УЕФА, футбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети