Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС се бави с програмата след паузата за националите

Спорт

БФС се бави с програмата след паузата за националите

БФС се бави с програмата след паузата за националите - Tribune.bg
Снимка:

Футболните отбори, а и феновете, продължават да стоят в невидение дали или по-скоро кога ще гледат клубен футбол след паузата за националните отбори.

Проблемът е, че от БФС все още не са обявили програмата за първенството, което трябва да се поднови в уикенда на 20-21 ноември. Вече свикнахме футболната централа да не си дава много зор при обявяване на програмата, както бе преди последния кръг, който завършва днес. Сега обаче пречката може да се окаже политическа.

Според информация на "Дспорт" все още няма яснота, тъй полицията не е много склонна да охранява мачове, ако ще трябва да се справя успоредно и с изборен процес. Проблемът обаче е, че никой не мога да каже със сигурност, тъй като датите са предвидени за евентуален балотаж на президентския вот. Това означава, че има шанс да има избори, а има шанс и да няма, а това би станало ясно едва в началото на следващата седмица.

Ако има балотаж и евентуално полицията категорично откаже да охранява мачове, то тогава ситуацията с програмата ще стане меко казано комплицирана. Тя най-вече ще се усложнява заради евроучастниците Лудогорец и ЦСКА, тъй като в седмицата след евентуален балотаж те имат мачове в Европа. Това пък означава, че дори останалите срещи да се изиграят в дни понеделник-вторник или нещо такова, „червени“ и „зелени“ няма да имат възможност да играят за първенство тогава. По програма ЦСКА приема Арда, а Лудогорец гостува на ЦСКА 1948. Това, заедно с многото отложени мачове, които имат Лудогорец и ЦСКА, може да направи сериозен качамак в първенството и абсолютната невъзможност да се „изчистят“ тези срещи до края на календарната година.

БФС вече показа, че обича да прехвърля топката я на ПФЛ, я на телевизията, която предава мачовете, но сега във футболната централа трябва да вземат крайното решение как ще се процедира в следващите няколко седмици и да застанат твърдо зад него. Същото важи и за насрочването на отложените мачове.

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев вече изрази своето негодувание от неяснотата идваща от футболната централа.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФС, efbet Лига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети