Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФТ упрекна Григор Димитров за АТП Къп

Спорт

БФТ упрекна Григор Димитров за АТП Къп

България е получила право да участва в "АТП къп", но няма да го използва.

Българският отбор беше сред резервите, но след отказа на Австрия дни преди турнира се е появила възможност за участие. От чат между Адриан Андреев с представител на организаторите, публикуван от тенисиста в Инстаграм и споделен от в. "Сега", се разбира, че от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) са се обърнали към най-високо поставения българин Григор Димитров на 26 или 27 декември. Представителят на АТП пише до Андреев, че Димитров е решил да следва първоначалната си програма и ще играе в турнира в Мелбърн. Затова поканата е насочена към следващия отбор в списъка и мястото се заема от Франция.

Мениджърът на Димитров - Георги Стоименов, обяснил пред "Тенискафе", че в екипа са си били поставили краен срок за очакване на покана от АТП до 25 декември.

В коментар пред "Сега" вицепрезидентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Рангел Марков се изказва критично за Димитров.

"Жалкото е, че за пореден път Григор обръща гръб - и на България и най-вече на тези момчета, които имат огромна нужда от този турнир. За Мико Кузманов и Адриан само това, че ще играят с топ тенисистите директно ги праща в друга орбита. Включително и финансова, което за тях е изключително важно", посочва той.

"Много жалко за останалите момчета. Те имат огромна необходимост да играят такива срещи и няма да имат тази възможност. А и вече имаме в България няколко поколения млади тенисисти - деца, израснали с мечтата да са Григор, които не могат да се докоснат нито един път до него - той един път не е дошъл да удари няколко топки с младите. Да, това, което е постигнал в тениса, е много голямо. Но ако поне малко не го предаде на тези след него, какъв е смисълът", казва Марков и дава за пример Новак Джокович, който "непрекъснато помага и подкрепя младите сръбски тенисисти".

България игра в "АТП къп" през 2019 г. и с добро представяне взе две победи, но не успя да излезе от групата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема