Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФТ упрекна Григор Димитров за АТП Къп

Спорт

БФТ упрекна Григор Димитров за АТП Къп

БФТ упрекна Григор Димитров за АТП Къп - Tribune.bg

България е получила право да участва в "АТП къп", но няма да го използва.

Българският отбор беше сред резервите, но след отказа на Австрия дни преди турнира се е появила възможност за участие. От чат между Адриан Андреев с представител на организаторите, публикуван от тенисиста в Инстаграм и споделен от в. "Сега", се разбира, че от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) са се обърнали към най-високо поставения българин Григор Димитров на 26 или 27 декември. Представителят на АТП пише до Андреев, че Димитров е решил да следва първоначалната си програма и ще играе в турнира в Мелбърн. Затова поканата е насочена към следващия отбор в списъка и мястото се заема от Франция.

Мениджърът на Димитров - Георги Стоименов, обяснил пред "Тенискафе", че в екипа са си били поставили краен срок за очакване на покана от АТП до 25 декември.

В коментар пред "Сега" вицепрезидентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Рангел Марков се изказва критично за Димитров.

"Жалкото е, че за пореден път Григор обръща гръб - и на България и най-вече на тези момчета, които имат огромна нужда от този турнир. За Мико Кузманов и Адриан само това, че ще играят с топ тенисистите директно ги праща в друга орбита. Включително и финансова, което за тях е изключително важно", посочва той.

"Много жалко за останалите момчета. Те имат огромна необходимост да играят такива срещи и няма да имат тази възможност. А и вече имаме в България няколко поколения млади тенисисти - деца, израснали с мечтата да са Григор, които не могат да се докоснат нито един път до него - той един път не е дошъл да удари няколко топки с младите. Да, това, което е постигнал в тениса, е много голямо. Но ако поне малко не го предаде на тези след него, какъв е смисълът", казва Марков и дава за пример Новак Джокович, който "непрекъснато помага и подкрепя младите сръбски тенисисти".

България игра в "АТП къп" през 2019 г. и с добро представяне взе две победи, но не успя да излезе от групата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати