Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Биатлонистите ни финишираха извън топ 40 на 20 км

Спорт

Биатлонистите ни финишираха извън топ 40 на 20 км

Биатлонистите ни финишираха извън топ 40 на 20 км - Tribune.bg

Биатлонистите ни останаха извън първите 40 в крайното класиране в индивидуалната дисциплина на 20 км на зимните олимпийски игри в Пекин. Най-добро състезание направи Димитър Герджиков, който завърши на 41-о място. Той пропусна само две от 20-е мишени и завърши на 5:06.8 минути от победителя Кентен Фийон Майе.

Водещият български биатлонист Владимир Илиев, който преди четири години в Пьончан беше 19-и в тази дисциплина, сбърка пет пъти на стрелбището и зае едва 61-а позиция с пасив от 6:50.1 минути. Третият българин Антон Синапов е 85-и с шест наказателни минути и изоставане от 10:00.2 минути.

Олимпийската титла спечели френският биатлонист Кентен Фийон Майе, който постигна най-големия успех в кариерата си. Той допусна две грешки в четирите си стрелби, но със силно ски бягане измина трасето за 48:47.4 минути.

"Да стана олимпийски шампион е сбъдната мечта. През 2018-а в Пьончан имаше здравословни проблеми в моето семейство, затова сега печеля за тях и за себе си", каза Майе след победата.

Антон Смолски от Беларус изненадващо стигна до сребърното отличие, след като повали всичките 20 мишени и остана на 14.8 секунди от победителя.
Защитаващият титлата си от Пьончан 2018 в дисциплината Йоханес Тингес Бьо взе бронза. Норвежката звезда завърши с пасив от 31.1 секунди и с две наказателни минути. За Бьо това е пети медал в кариерата от зимна олимпиада след още два златни и два сребърни.

Руснакът Максим Цветков водеше преди последната стрелба, в която сгреши последния изстрел и зае четвъртата позиция в крайното класиране. Световният шампион от Поклюка 2021 - Стурла Холм Лагрейд от Норвегия финишира 15-и с три пропуснати мишени. Само двама състезатели от общо 92-а стартирали записаха чиста стрелба - Антон Смолски и Владислав Киреев от Казахстан.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати