Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националите ни по биатлон са в изолация в Оберхоф

Спорт

Националите ни по биатлон са в изолация в Оберхоф

Националите ни по биатлон са в изолация в Оберхоф - Tribune.bg

Българският нацонален отбор по биатлон е поставен под изолация след 6 положителни PCR проби.

В момента спортистите са в Оберхоф (Германия), където се провежда петия кръг от Световната купа.

От Международния съюз по биатлон (IBU) обяви днес, че след нови PCR тестове са открити общо осем положителни резултата, шест, от които в българския лагер, който заради високия брой заразени е изцяло поставен под изолация.

С положителни тестове от българската делегация са всичките ни състезателки при дамите Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова. При мъжете в списъка са Благой Тодев и Димитър Герджиков. Ваксмайсторката Стефани Попова също е сред изолираните.

За националния отбор на България това е втори случай с положителни проби през сезона, след като по време на откриващия кръг в Контилахти (Финландия) Десислава Стоянова даде положителна проба и това принуди нея и нейният приятел Димитър Герджиков да се изолират.

Положителните резултати вадят българите от участие в днешните смесени щафети, като все още не е ясно дали те ще могат да се включат в следващия кръг за Световната купа, който отново ще се проведе в Оберхоф следващата седмица.

Това ще стане ясно след решението на местните власти в Тюрингия относно продължителността на карантината. Ако на българите не им бъде позволена да се включат в състезанията идната седмица, то те най-вероятно ще участват в надпреварите в Антхолц (Италия).

Положителни проби са установени и в групите на Чехия и Япония, като в чешкия тим също има атлет дал положителен резултат.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати