Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Билал Бари се завърна с гол, Лима се контузи

Спорт

Билал Бари се завърна с гол, Лима се контузи

Билал Бари се завърна с гол, Лима се контузи - Tribune.bg

Левски би Спортист (Своге) с 1:0

Левски победи Спортист (Своге) с 1:0 в приятелски мач на стадион „Георги Аспарухов“, организиран специално, за да се тества състоянието на Билал Бари. И той отбеляза единственото попадение в мача. Срещата се проведе в две полувремена по 35 минути.

Бари отсъстваше 565 дни заради тежка травма. 26-годишният мароканец за последно беше на терена на 5 септември 2022-а година при победата на столичани с 2:0 над Арда у дома. Той скъса кръстни връзки на коляното, менискус, а освен това имаше и отчупен хрущял. Бари бе посрещнат с аплодисменти и възгласи "1, 2, 3... Билал Бари" от феновете и също им благодари за подкрепата. Нападателят ознаменува завръщането си с гол за 1:0. 

Дясното крило на Левски Фабио Лима обаче се контузи в началото на мача. В петата минута Лима проби по десния фланг, срещу него бе бранителят на Спортист – Симеон Чатов, а бразилецът се спря и остави топката и бе принудително заменен от Джавад Ел Джемили. Най-вероятно става дума за разстежение, но тепърва ще стане ясно дали травмата му е сериозна.

Първата по-сериозна опасност пред една от двете врати дойде в 21-ата минута, когато гостите можеха да открият. Ариф Ферадов бе изведен сам срещу Николай Михайлов и стреля, но вратарят спаси с крак.

В 27-ата минута бе отменен гол за Левски. Билал Бари бе фаулиран на границата на наказателното поле, Ел Джемили прати неспасяемо топката в мрежата на Иван Гошев, но в същия момент главния съдия Димитър Димитров отсъди фаула.

В 36-ата минута неразбирателство в защитата на Спортист Своге подари топката на Джавад Ел Джемили, който остана сам срещу Гошев, но стреля право в тялото му. Това бе и последната ситуация за първата част. 

След почивката Виктор Любенов замени Келиан ван дер Каап, Патрик Мислович се появи на мястото на Карлос Охене, а Джавад Ел Джемили отстъпи мястото си на Рикардиньо. Вратарят Николай Михайлов пък бе заменен от Иван Андонов.

Две минути след началото на второто полувреме Хоакин Фернандес отне топката в половината на Спортист и реши да стреля от сериозна дистанция, като го направи много силно и точно, но резервният страж на гостите Ивайло Василев успя да избие в корнер. При последвалото центриране от ъгровия удар на Патрик Мислович, дошло в 39-ата минута, Билал Бари бе забравен в наказателното поле и с глава заби топката в мрежата, ознаменувайки завръщането си след дълга пауза с гол, а публиката отново започна да скандира "1, 2, 3... Билал Бари". 

В 49-ата минута Спортист Своге организира добра атака, Калоян Стефанов получи топката на левия фланг и нанесе точен удар, но право в ръцете на Иван Андонов. Шест минути по-късно Стефанов проби отдясно в наказателното поле и шутира от добра позиция по диагонал, но покрай вратата на Левски.

В 64-ата минута Рикардиньо направи добър пробив, откъсна се, стигна до наказателното поле, но се забави и бе настигнат от двама защитници на Спортист, след което нанесе анемичен удар, който бе блокиран.



Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети