Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Бивш топ рефер: Не винете ВАР, а правилника

Спорт

Бивш топ рефер: Не винете ВАР, а правилника

Бивш топ рефер: Не винете ВАР, а правилника - Tribune.bg

Бившият английски топ съдия Марк Клатенбърг отговори на твърдението на Джордан Хендерсън, че реферите и ВАР "изкривяват линиите". Гол в добавеното време срещу Евертън (2:2) бе отменен заради минимална засада на Садио Мане.

"Не винете ВАР, а правилника. Капитанът на Ливърпул обвини съдиите, че "изкривяват линиите", за да отсъдят засада. С риск да разваля една добра конспирация, се страхувам, че реалността далеч не е такава.
Това е все едно да гледате надбягване с коне по телевизията и да си мислите, че вашият кон е спечелил, след което обаче снимката на финала показва, че сте загубили. По телевизията виждаме определен ъгъл от ситуацията, който може да ни обърка дали някой е в засада, или не.

Но технологията, използвана при ВАР, е програмирана да пуска паралелни на терена линии. След това определя ситуацията и мога да ви уверя, че тези линии не са изкривени.

След това идва определянето на най-външната част от тялото на нападателя. Мане бе в засада, защото ръкавът му, както е по новите правила, беше зад крака на защитника на Евертън. Затова нападателят на Ливърпул бе в засада, което не означава, че ми харесва.

Красивата игра е на голове и никой не иска да вижда отменени попадения заради милиметри. Трябва да се прегледа правилника, а не да се скача на ВАР", аргументира се 45-годишният Клатенбърг.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати