Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Боксовият съюз за починалия боксьор: Използвани са чужди документи за получаване на лиценз

Спорт

Боксовият съюз за починалия боксьор: Използвани са чужди документи за получаване на лиценз

Боксовият съюз за починалия боксьор: Използвани са чужди документи за получаване на лиценз - Tribune.bg
Снимка:

Изясняват причините и обстоятелствата как са въведени в заблуда, се посочва в становище на Съюза до министъра на спорта Красен Кралев

„От няколко източника постъпи информация, че лицето участвало в събитието с трагичен край е Борис Александров Станчев. Към момента Българският професионален боксов съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития.“ Това се посочва в становище на Български професионален боксов съюз (БПБС) до министъра на спорта Красен Кралев по повод смъртта на български боксьор на професионално боксово събитие в Шкодра, Албания.

„Българският състезател Исус Розев Величков е регистриран в Професионалния Боксов Съюз с номер на лиценз 58. Регистриран е с лична карта и лични данни на това лице. В това число е пътувал в чужбина с документи на това лице“, пише още в писмото до министъра.

От там посочват, че са спазили всички международни стандарти по отношение получаването на едногодишен лиценз от страна на състезателя. Той е преминал конкретни медицински прегледи, доказващи доброто му здравословно състояние. От Български професионален боксов съюз са издали и всички необходими оторизационни документи на състезателя.

От БПБС посочва, че се изясняват причините и обстоятелствата относно ситуацията и че веднага щом получат необходимата информация по случая, ще излязат с официално становище.

„Веднага щом получи необходимата информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи официално становище за случилото се.

Разрешения за участие в професионални боксови срещи биват издавани от Български професионален боксов съюз въз основа на следните документи: лична карта, медициснки изследвания и лиценз, съобразени с международните изисквания на Световния Боксов Съвет (World Boxing Council) и Европейски Боксов Съюз (European Boxing Union).

От Българския професионален боксов съюз още веднъж изказва своите съболезнования на близките на боксьора.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети