Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Боксовото зрелище на годината – без победител

Спорт

Боксовото зрелище на годината – без победител

Боксовото зрелище на годината – без победител - Tribune.bg
Снимка:

Съдиите спасиха Уайлдър, обявиха битката с Фюри за равна

Боксовото зрелище на годината между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри остана без победител. Колкото и рядко да се случва в света на бокса, съдиите не бяха единодушни в решението си и така битката между двамата титани в тежка категория остана с равен резултат.  

Един от реферите отсъди в полза на Фюри - 114:112, вторият даде предимство на Уайлдър - 115:111, а третият отсъди резултат 113:113, така че световната титла в WBC не смени собственика си в „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис. Така тя остава все още за американеца, но със сигурност ще има реванш.

Преди началото на този мач двамата сипеха закани един към друг, дори бяха готови да се сбият, когато бяха изправени лице в лице един срещу друг. Очакванията бяха за голямо зрелище и те определено го предложиха на претъпканата зала, в която имаше и огромна британска агитка.

Ако не друго, този изход поне запази баланса на двамата без загуба на професионалния ринг. Но след срещата огромен брой анализатори бяха категорични, че победата е трябвало да бъде за Фюри, защото пласира повечето чисти удари.

Уайлдър прати на два пъти съперника си в нокдаун - веднъж в деветия и веднъж в 12-ия рунд. Може би точно вторият нокдаун спаси американеца от загубата, защото беше изключително тежък и определено съперникът му извади късмет, че не беше нокаутиран в тази ситуация.

Преди мача, особено в Щатите, очакваха Уайлдър да се справи с опонента си. Не за друго, а защото Фюри цели две години и половина беше извън ринга, трябваше да се справи с множество лични проблеми и мнозина се чудеха дали може отново да демонстрира нивото от времето, когато успя да победи Владимир Кличко. Е, оказа се, че Циганския крал не е забравил как да се бие и направи истинско зрелище за феновете. Той сваляше гарда си, демонстративно предизвикваше опонента си да го удари, като в същото време парираше всеки опасен удар към главата си. И тогава пласираше убийствени крошета и ъперкъти в целта.

Определено началото беше по-силно за Фюри и той беше с по-точните удари. Уайлдър загуби и много от свежестта си в средата на мача, но като голям шампион показа, че когато е необходимо, може да се мобилизира.

Той тръгна в атака в края на мача и успя да повали на два пъти съперника си в нокдаун. По-леко това беше в 9-ия рунд, а в 12-ия Фюри се оказа твърде сериозно разклатен и едва се изправи. Явно това накара и съдиите да не са единодушни в решението си и да присъдят равен изход от битката.

Така голямото боксово зрелище на годината остана без победител, а при всички положения това означава, че Уайлдър и Фюри ще ни зарадват с още един сблъсък през 2019 г. Анализаторите и на Острова, и в Щатите обаче са категорични, че британецът е бил ограбен от реферите и е трябвало да бъде обявен за победител в този мач.

Източник: Novsport.bg


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати