Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Няма начин Русия да приеме финала на Шампионска лига

Спорт

Няма начин Русия да приеме финала на Шампионска лига

Няма начин Русия да приеме финала на Шампионска лига - Tribune.bg

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън говори за спортните събития по време на парламентарното изслушване при разговори за ескалацията на напрежението между Русия и Украйна.

Както е известно, финалният мач от Шампионската лига през този сезон следва да се играе в Санкт-Петербург, но с оглед събитията в двете източни страни, то Джонсън е убеден, че няма как питерци да посрещнат най-важния мач от големия европейски клубен турнир.

„Абсолютно витално е в този момент президентът Путин да разбере, че това, което прави за Русия, е катастрофа. Трябва да го разбере, тъй като се вижда ясният отговор от останалата част от света и заради това има съответните санкции към тази страна. Също така няма как да се провеждат спортни събития на територията на тази страна, включително и финала на Шампионска лига“.

„Имаме сериозни опасения, че едно такова домакинство може да доведе само до проблеми за останалата част от суверенните народи. Ще говорим с отговорните спортни лица за друго решение, тъй като не може да позволим на президента Путин да експлоатира спортни и културни мероприятия в света, за да легитимира неговото нахълтване в Украйна“, завърши Борис Джонсън.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Англопедали Англосаксите са туморът на света. Докато съществуват ще дават разсейки и болестта бавно ще убива човечеството.
23.02.2022 22:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети