Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Борис Касабов: Не сме расистка държава

Спорт

Борис Касабов: Не сме расистка държава

Борис Касабов: Не сме расистка държава - Tribune.bg
Снимка:

Не можем да говорим за намеса от държавата във футбола, категоричен е спортният журналист

„Оставката трябваше да се случи. Тя беше логична от морална гледна точка". Това заяви пред bTV спортният журналист Борис Касабов по повод оставката на Борислав Михайлов като президент на БФС. „Не можем да говорим за намеса от държавата във футбола, а за една подкана за спиране на финансирането“, категоричен е Касабов.

Бившият вратар подаде оставка като президент на Българския футболен съюз вчера, след като тя му бе поискана от министър-председателя Бойко Борисов вследствие на расисткия скандал и позорната загуба на националите от Англия с 0:6.

Според футболния мениджър Евгени Найденов, расисткият скандал е капката, която е преляла чашата на търпението към Михайлов.

„Всичко започна още при първия мач между България и Англия в Лондон. Тогава един българин бе задържан заради расистки скандирания. В Англия използваха това, тъй като напоследък там има повече от 25 регистрирани случая на расизъм. Видяха една вратичка, преекспонираха цялата ситуация. През последната седмица се говореше, че ще стане така. Но не могат да ни наричат животни (б. ред. - част от британските медии се обърнаха така към българите в материалите си), тъй като България не е расистка държава“, категоричен е Касабов.

„От 50 години следя националния отбор и България никога не е имала толкова бездушен, толкова жалък тим, без никаква съпротива“, добави журналистът. 

Неведнъж вицепрезидентът на футболната ни централа Йордан Лечков е заявявал, че БФС няма вина за представянето на „лъвовете“. Според Евгени Найденов това не е вярно: „Тези, които играха срещу Англия, са резултат на лоша продукция на школуването. Винаги сме имали талантливи момчета. БФС като структура трябва да структурира това школуване“.

В петък ще бъде свикан Изпълком, на който да се гласува оставката на Борислав Михайлов, но според Касабов тя може да бъде приета единствено на Конгрес. Свикването му може да отнеме два месеца.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети