Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Борислав Михайлов е подал оставка като президент на БФС

Спорт

Борислав Михайлов е подал оставка като президент на БФС

Борислав Михайлов е подал оставка като президент на БФС - Tribune.bg

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е подал оставка. Това стана ясно по време на днешното заседание на Изпълнителния комитет.

„Откакто се завърнах начело на БФС, всички участници в процеса понесоха огромни критики. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Българският футболен съюз разви система за развитие на млади таланти, която ще бъде представена през декември. Инвестирахме в това българското първенство да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол. Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо. Имате ми оставката, нито един клуб не ми иска оставката". Това каза президентът на БФС Борислав Михайлов след края на днешното заседание на Изпълнителния комитет.

Временно функциите на президент на БФС ще изпълнява Михаил Касабов, след като вицепрезидентът Емил Костадинов е отказал да заеме поста. На 6 декември ще се проведе ново заседание на Изпълкома, на което ще бъде насрочена дата за конгрес, на който да бъде избран нов президент.

„Организационната структура на БФС бе подобрена, осъществихме дигитализация, над 30% е увеличението на тв правата, изградихме 19 терена, до края на годината ще бъдат открити още три. Горд с моя екип и им благодаря за усърдната работа в тази ненормална обстановка", каза Борислав Михайлов.

Очаква се той да бъде изборен. Все още обаче остават въпросителни относно това доколко ще е легитимно свикването на Конгрес, тъй като към днешна дата в Търговския регистър е вписан старият Изпълком на БФС.

Часове преди заседанието на Изпълнителния комитет, на Националната футболна база „Бояна“ се засили полицейското присъствие.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети