Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Борисов: Нека върнем ПФК „Арда“ на стадиона „Арена Арда“ в Кърджали

Спорт

Борисов: Нека върнем ПФК „Арда“ на стадиона „Арена Арда“ в Кърджали

Борисов: Нека върнем ПФК Арда на стадиона Арена Арда в Кърджали - Tribune.bg
Снимка:

Борисов, Кралев и Горанов инспектираха на стадиона в Кърджали

„Да започнем с осветлението, тревата. После ще надграждаме. Това, за да можем да върнем отбора да си играе в Кържали.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и финансовия министър Владислав Горанов стадион “Арена Арда” в Кърджали.

„За първи път в историята „Арда” е в "А" група. На всички други отбори сме помогнали. Надявам се другата седмица да ни дадат точна сметка и да им помогнем и на тях”, заяви Борисов.

След разговор с премиера Борисов в началото на месец август ръководството на клуба пое ангажимент да бъдат представени подробно плановете за подобряване на спортното съоръжение, за да няма спекулации относно отпускането на финансови средства.

Срещата в Кърджали има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа професионална лига, като разходите по реновирането ще бъдат оптимизирани максимално.

"Искам само да помогна. Не искам да влизам в междуградски, вътрешни спорове", каза министър-председателят. "Аз мисля, че трябва да вървим в тази посока", заяви Кралев.

Борисов подчерта, че правителството изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Срещата днес е в резултат на разговора на ръководството на „Арда“ с премиера Борисов в началото на месец август, когато те поеха ангажимент да бъдат представени подробно плановете за подобряване на спортното съоръжение в Кърджали.

От месец юли тази година ПФК „Aрда“ играят в Първа професионална футболна лига на българското първенство. Едно от изискванията за провеждането на домакински мачове на отборите от Първа лига е да разполагат със специално осветление на стадиона си. Изцяло обновеният през 2018 г. стадион в Кърджали няма такова осветление, поради което ПФК „Aрда“ игрae дoмaкинcкитe cи мaчoвe нa cтaдиoн „Лoкoмoтив“ в Плoвдив.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети