Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Борусия (Дортмунд) разби Падерборн с 6:1

Спорт

Борусия (Дортмунд) разби Падерборн с 6:1

Борусия (Дортмунд) разби Падерборн с 6:1 - Tribune.bg

"Жълто-черните" показаха две различни лица през двете полувремена

Борусия (Дортмунд) спечели с 6:1 гостуването си на Падербон от 29-ия кръг на германското първенство. "Жълто-черните" проспаха първото полувреме, но след почивката разбиха съперника си и го засилиха към Втора Бундеслига. Джедън Санчо вкара три гола и показа фланелка на съпричастност с убития в САЩ цветнокож арестант Джордж Флод. По едно попадение добавиха Торган Азар, Ашраф Хакими и Марсел Шмелцер. От домакините се разписа Уве Хюнемайер.

 
Тимът на Люсиен Фавър е втори в класирането, на седем точки от лидера Байерн. Падерборн е последен с 19 и спасението изглежда мираж.
 
Домакините първи стигнаха до голова възможност. Кристофър Антуи-Аджей обаче не уцели вратата в 11-ата минута. Две след това ганайският отново стреля неточно. Борусия трябваше да чака до 17-ата минута, когато Торган Азар отправи опасен удар към десния ъгъл на вратата на Леополд Цингерле, който обаче показа страхотен рефлекс и спаси.
 
В 26-ата когато се откри отличен шанс пред Рафаел Герейро, който също не успя на вкара. В 30-ата Азар се възползва от грешка в защитата на Падерборн, но също пропусна.
 
В 41-ата минута Антуи-Аджей опита да притесни вратаря Бюрки, но топката профуча далеч от целта. Последната възможност преди почивката се откри пред Юлиан Брандт. Той обаче шутира покрай дясната греда.
 
Четири минути след почивката Ашраф Хакими направи голям пропуск пред вратата на Падерборн. Още по-голяма шанс пропиля Азар в 52-ата. Само две по-късно обаче братът на Еден Азар довкара избитата от вратаря Леополд Цингерле топка - 0:1. Малко след това Юлиан Брандт асистира за първото попадение на Санчо. Английският национал съблече фланелката си, за да покаже надпис "Справедливост за Джордж Флойд". Става дума за тъмнокожия американец, който преди дни почина при полицейски арест в Минеаполис.


В 72-ата минута домакините се върнаха в мача чрез Уве Хюнемайер, който реализира отсъдената дузпа, но още при следващата си опасна атака Борусия отново поведе с два гола, като този път Азар се отличи с асистенция за Санчо. 
 
Интригата беше ликвидирана в 85-ата минута, когато Ашраф Хакими вкарва с диагонален удар. Три минути след това Марсел Шмелцер окончателно сложи точка на спора.
 
В първата минута на добавеното време Санчо излезе сам срещу вратаря и оформи своя хеттрик, като за него това е гол №17 през сезона в Бундеслигата.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети