Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Боряна Калейн обра всички титли в Румъния

Спорт

Боряна Калейн обра всички титли в Румъния

Боряна Калейн обра всички титли в Румъния - Tribune.bg
Снимка:

Боряна Калейн спечели златните медали във всички финали на уредите на световната купа по художествена гимнастика Чаландж, която се проведе в Клуж (Румъния).

Възпитаничката на Мариана Памукова показа страхотна спортна форма непосредствено преди световното първенство, което ще се проведе в края на месеца в Япония. Състезателката на "Левски Триадица" беше безапелационна, изигра изключително вихренно и със сърце и четирите си съчетания, като не остави никакъв шанс на съперничките си. Калейн получи 26.600 точки за изпълнението си с обръч, 27.800 точки за това с топка, 26.750 точки беше оценката й за композицията с бухалки и 24.200 точки за тази с лента.


Другата ни представителка Татяна Воложанина допусна грeшки в част от изпълненията си, които бяха отчетени от съдиите. Втората ни по сила гимнастичка в момента, която ще представя страна ни и на шампионата на планетата зае петите места във финалите с обръч (24.450 точки) и с бухалки (25.300 точки), шеста е в този с лента (21.200 точки) и е осма в изпълнението с топка (22.850 точки).

На обръч втора и трета са съответно Ирина Аненкова (Русия) с 26.150 точки и Даря Трубникова (Русия) с 25.450.

На топка сребърното отличие взе Даря Трубникова с 26.150 точки, а бронзова медалистка стана Александра Аджурджукулезе (Италия) с 24.700 точки. На финала на бухалки втора е Ирина Аненкова с 26.500 точки, а третата позиция зае Даря Трубникова с 25.800.

Сребърното отличие на лента стана притежание на италианката Милена Балдасари с 23.750 точки, а трета е сънародничката й Александра Аджурджукулезе с 23.150 точки.

За гимнастичките това е последна проверка преди Световното първенство в Япония в края на месеца. Главен съдия на турнира и представител на ФИГ е легендарната Мария Гигова, а съдия за България е Филипа Филипова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети