Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Боряна Калейн: Още ми е трудно да осъзная какво постигнах на Олимпийските игри

Спорт

Боряна Калейн: Още ми е трудно да осъзная какво постигнах на Олимпийските игри

Боряна Калейн: Още ми е трудно да осъзная какво постигнах на Олимпийските игри - Tribune.bg
Снимка:

Гимнастичките ни бяха посрещнати от десетки хора, въпреки късния час на пристигане

Олимпийската вицешампионка в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Париж Боряна Калейн се завърна в София. Заедно с нея бяха и останалите от тима - Стилияна Николова, грациите от ансамбъла Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, треньорите Марияна Памукова, Валентина Иванова, Бранимира Маркова, Весела Димитрова, Ясена Стойнева.

Калейн завоюва първи медал за страната в индивидуално състезание по художествена гимнастика от Игрите в Сеул 1988 насам.

„Все още ми е много трудно да осъзная какво постигнах на тези Олимпийски игри. България има своя медал в художествената гимнастика, за което целият отбор сме безкрайна щастливи, а и наистина, начинът, по който се представих на това състезание, беше невероятен, аз се надскочих стократно, спрямо това, което показах през тази година, за което съм още по-щастлива", бяха първите ѝ думи на летище София, цитирани от БТА.

Калейн беше посрещната от много малки момичета, които тренират този спорт. На летище беше и министъра на младежта и спорта Георги Глушков, който я поздрави и ѝ връчи голям букет.

Треньорът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова заяви, че ще остане до следващите олимпийски игри.

„Аз иска да изразя огромната си благодарност към момичетата. Бориха се докрай и само един малшанс, една грешка ни раздели от златните медали. Мисля, че през следващия сезон нещата ще се получат. Да, имам планове до 10 август 2028 година. Започваме наново да се трудим, да работим, не сме се отказали“, заяви треньорката.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети