Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Боряна Калейн спечели злато на обръч и бронз на топка на Световната купа в София

Спорт

Боряна Калейн спечели злато на обръч и бронз на топка на Световната купа в София

Боряна Калейн спечели злато на обръч и бронз на топка на Световната купа в София - Tribune.bg
Снимка:

Ансамбълът, който спечели титлата в многобоя с рекордни оценки, ще представи отново и двете си съчетания днес във финалите

Третият ден на Световната купа по художествена гимнастика в София започва с успехи за България! Боряна Калейн спечели златния медал на финалите на обръч и бронзов на топка!

Нашето момиче изигра съчетанието си с обръч без грешка и заслужи висока оценка от 26,150 точки, като остави след себе си представителката на Беларус Анастасия Салос и Линой Ашрам от Израел. И двете получиха 26,100 точки. Салос обаче има по-добра оценка за изпълнение,  което и отреди второто място в класирането.

За съчетанието си с топка Калейн взима бронза с 25,500 точки. Другата ни представителка в този финал - Катрин Тасева, остана четвърта с 24,400.

До момента Калейн има три медала от първата Световна купа за сезона. Вчера  нашето момиче грабна сребърния медал в многобоя, като само две десети не и достигнаха, за да стане шампионка. 

На шампионката ѝ предстоят още два финала на отделните уреди днес, а Катрин Тасева, ще участва във финалите на бухалки.

Ансамбълът, който спечели титлата в многобоя с рекордни оценки, ще представи отново и двете си съчетания днес във финалите.                       


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп