Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ботев Пд и ЦСКА не успяха да се победят в първия полуфинал

Спорт

Ботев Пд и ЦСКА не успяха да се победят в първия полуфинал

Ботев Пд и ЦСКА не успяха да се победят в първия полуфинал - Tribune.bg
Снимка:

Двата тима направиха 0:0 в Коматево

Ботев Пловдив и ЦСКА не успяха да си отбележат в първия полуфинален двубой за Купата на България. Двата тима направиха равностойно първо полувреме, но след почивката „армейците“ превъзхождаха своя опонент и само могат да съжаляват за множество пропуски. Основна заслуга за нулевото реми в Коматево бяха изявите на вратаря на „канарчетата“ Янко Георгиев, който на няколко пъти спаси опасни удари на Али Соу и Тиаго Родригес. В края на двубоя Филип Филипов получи два жълти картона и бе изгонен, но ЦСКА нямаше време да се възползва от численото си превъзходство, така всичко ще се реши в реванша в София.

Играта на двата тима през първите 45 минути бе по-скоро предпазлива, без да се допускат излишни рискове, което логично доведе до липса на попадения.

„Армейците“ стартираха по-офанзивно, като в първите минути „червените“ отправиха няколко удара към вратата на Ботев, но без опасност за Янко Георгиев.

В 8-ата минута Бусато направи сериозна грешка, но за негов късмет се размина без попадение. Шопов центрира отляво, Бусато отклони с една ръка, след което полседва бързо центриране от десния фланг, вратарят на ЦСКА опита да улови, но изненадващо изпусна топката, след което успя да извади в корнер, преди играч на Ботев да стигне до кълбото.

В 26-ата подобна ситуация се случи и в пеналта на „канарчетата“. Янко Георгиев остана под топката при центриране от корнер, но Евандро не реагира навреме, за да нанесе удар.

Опасен удар на Тонев в 42-ата мина близо до левия страничен стълб, а нямаше негов съотборник, който да засече в опразнения ъгъл.

Първият четвърт час след почивката мина под диктовката на „червените“. Али Соу отправи опасен удар в 53-ата минута, а четири по-късно гамбиецът изведе на чиста позиция Белтраме, италианецът обаче не успя да нанесе точен удар заради ключова намеса с шпагат на Филипов.

Тиаго Родригес, който влезе на мястото на Евандро след почивката, пробва удар от дистанция в 67-ата, кълбото се отклони в Работов и се насочи към долния ляв ъгъл на вратата, но Янко Георгиев успя с усилие да отклони в корнер. Две минути по-късно Георгиев успя да опази мрежата си суха след нов удар на Тиаго, като този път португалецът бе само на няколко метра от вратата на домакините.

В 72-ата минута Вутов подаде на Бурбано, който обаче реши да пробва удар с петичка и извади в аут, пропилявайки най-чистото положение за „канарчетата“ след почивката.

Али Соу стреля неточно с глава в 76-ата след пас на Греъм Кери, а две по-късно от още по-добра позиция нападателят стреля с глава в обсега на Янко Георгиев.  

В края на двубоя Филип Филипов получи два жълти картона в рамките на 120 секунди и Ботев игра в добавеното време с 10 човека, но успя да задържи резултата непроменен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати