Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ботев Пловдив срази Берое в Битката за Тракия

Спорт

Ботев Пловдив срази Берое в Битката за Тракия

Ботев Пловдив срази Берое в Битката за Тракия - Tribune.bg
Снимка:

"Канарчетата" спечелиха с 3:1 у дома

Ботев Пловдив постигна шести пореден успех във всички турнири, след като победи у дома Берое с 3:1 в мач от XIX кръг на футболния елит.

„Жълто-черните” триумфираха в Битката за Тракия, залагайки на 11 българи в стартовия си състав, благодарение на две бързи попадения след почивката, а в края на срещата се стигна до сблъсъци на терена между играчи на двата отбора и червен картон за Педро Еуженио от Берое.

Домакините откриха резултата още в деветата минута след грешка на дебютиралия вратар на старозагорци Иван Гошев.

19-годишният страж замени отпадналия в последния момент Душан Перниш и подаде неточно към средата на терена, а Тодор Неделев с техничен удар почти от центъра вкара страхотен гол за 1:0.

После късметът покри Берое при един удар на Лъчо Балтанов от ъгъла на вратарското поле, след което на стадиона в Коматево се появи Тервел Пулев.

Идната събота боксьорът излиза в Пловдив срещу Дишон Уебстър за интернационалната титла на Световната асоциация в полутежка категория, като бе посрещнат с аплодисменти и позира с фланелката на Ботев Пловдив.

Впоследствие обаче Берое изравни играта и точно преди почивката стигна до изравнително попадение. То бе дело на Александър Цветков, ориентирал се най-бързо в пеналта след центриране от корнер - 1:1.

При този резултат дойде и почивката, по време на която Ферарио Спасов направи първата от общо трите си принудителни смени и пусна на терена Фернандо Виана вместо Антонио Вутов.

Бразилският нападател пък бе с основна роля за втория гол, паднал след страхотна контраатака. Той бе намерен с чудесен пас от Тодор Неделев и с глава изведе Александър Тонев, който вкара за 2:1 с удар по диагонала.

Това се случи в 54-ата минута, а в 62-ата Ботев Пд вкара решителния трети гол. Той бе дело на 17-годишния Станислав Шопов и дебютен за младока в професионалния футбол, като падна от добавка, след удар на Тодор Неделев в гредата.

След това вратарят на гостите Гошев блесна с две отлични спасявания, за да се стигне до 83-ата минута, когато Берое остана с човек по-малко. Два жълти картона за секунди получи Педро Еуженио, първо за нарушение, а после и за реакцията си към съдията.

Впоследствие се стигна до сблъсъци между играчи на двата отбора, защото Румен Бригидо взе топката от главата на жонглиращия с нея Тодор Неделев и го замери с нея. Това доведе до напрежение и до още два жълти картона - за двамата замесени в ситуацията футболисти.

До края не паднаха други попадения и така Ботев Пловдив се изравни по точки с Берое (по 25), като за първи път след завръщането си във футболния ни елит записа пет поредни успеха в групата на майсторите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати