Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ботев Пловдив загуби от ЦСКА на "Колежа"

Спорт

Ботев Пловдив загуби от ЦСКА на "Колежа"

Ботев Пловдив загуби от ЦСКА на Колежа - Tribune.bg

„Червените“ биха Ботев с 2:1 в Пловдив

ЦСКА постигна трета последователна победа, след като спечели визитата си на Ботев (Пловдив) от 10-ия кръг на efbet Лига с 2:1.

За „червените“ успехът над „канарчетата“ също бе трети поред като двубоят на „Колежа“ постави и рекорд по посещаемост пред сезона, тъй като бе изгледан на живо от над 10 000 зрители.

Те видяха 3 попадения, 2 контузии – по една в двата отбора, а освен това на 2 пъти прекъсваха двубоя с димки, което доведе до 11-минутно добавено време и със сигурност ще донесе наказание на клуба.

Така Ботев остана с 9 точки, докато ЦСКА изпревари Левски във временното класиране и вече има 18, изоставайки със 7 от лидера Локомотив (Пловдив).

Мачът в Пловдив бе предшестван от националния химн в чест на празничния 22-ри септември, на който честваме 115 г. от Независимостта на България.

Началните минути бяха равностойни, а в 10-ата гостите отправиха първия точен удар. Тобиас Хайнц го нанесе, но без да затрудни особено вратаря на домакините Хидайет Ханкич.

Ботев отговори с добра атака, при която Ивелин Попов изведе Николай Минков отляво, който обаче реши да стреля и прати топката встрани от вратата на Густаво Бусато.

ЦСКА откри резултата в 21-ата минута, след като Матиас Фаетон проби отдясно и върна топката към изпълнението на дузпа, където Джонатан Линдес я засече неспасяемо в обратния ъгъл и даде аванс на „червените“ – 1:0.

Последва нов опит за извеждащ пас на Попето, който обаче беше пресечен, а в 33-ата минута Точукву Нади от домакините получи травма и бе заменен принудително от лятното попълнение Янис Карабельов.

Малко преди почивката ЦСКА вкара още едно попадение, но то беше отменено заради засада. Иван Турицов прати топката в мрежата, след като я получи от Марселино Кареасо, който обаче бе в нередовна позиция и голът логично не бе зачетен след разглеждане на ситуацията с ВАР.

В добавеното време на първата част пък Браян Кордоба получи контузия и бе принудително заменен от Мено Кох секунди преди да прозвучи сигналът за почивка.

Скоро след началото на второто полувреме пък мачът бе спрян заради хвърлени димки от домакинските фенове, което наложи допълнителна пауза от още няколко минути, докато вятърът разнесе дима и се възстанови видимостта на терена.

Десетина минути след подновяването на играта същото упражнение се повтори и мачът пак бе прекъснат, а футболистите отново трябваше да изчакат.

Секунди след като играта отново започна, топката срещна ръката на Антоан Бароан. Съдията първоначално не отсъди дузпа, но впоследствие бе подканен да разгледа ситуацията с ВАР и промени решението си, посочвайки бялата точка.

Зад нея застана Дюкенс Назон и хладнокръвно прати топката в мрежата в 67-ата минута, за да удвои аванса на „червените“.

Голът е 6-и в последните 5 мача за нападателя, който имаше и късмет, защото вратарят на домакините докосна топката след наказателния удар, но не успя да я боксира.

Последваха силни минути за Ботев, в който обаче Бароан пропусна веднъж, а при втория шанс бе изпреварен от своя съотборник Па Конате, макар да се намираше в по-изгодна позиция.

Четвърт час преди края на редовното време нападателят на Ботев бе заменен, тъй като новият треньор Душан Керкез извърши двойна смяна.

Буквално няколко секунди след нея пък неговите възпитаници успяха да намалят резултата.

В 79-ата минута Ивелин Попов изключително хитро изведе в коридор Константинос Балоянис и гръцкият защитник с мощен шут в далечния горен ъгъл реализира дебютното си попадение с екипа на „канарчетата“ – 1:2.

Те обаче нямаха сили за нещо поведе, въпреки 11-минутното добавено време на срещата, която приключи с успех на ЦСКА.

В следващия кръг Ботев (Пловдив) гостува на Черно море, докато "червените" посрещат Локомотив (София).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети