Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Бойкот в националния по вдигане на тежести

Спорт

Бойкот в националния по вдигане на тежести

Бойкот в националния по вдигане на тежести - Tribune.bg

Част от националите ни по вдигане на тежексти се стягат за бойкот, който да стартира в края на месеца.

Причината е управлението на президента на федерацията Неделчо Колев. Състезателите разкриха, че част от тях, както и треньорският щаб, не са получавали заплати от половин година. Те застават зад своя треньор Иван Иванов, както и Ариф Маджид, който беше избран за шеф на централата, но заради процедурни хватки все още не може да поеме централата.

Христо Христов, Ангел Русев и Дейвид Фишеров гарантираха, че зад тях стоят и други родни национали по щанги.

"Ще има бойкот, ако не бъдат преведени средства до края на месеца. Не знам кой човек би се трудил без заплащане, ние няма да толерираме това положение. Избрали сме си президент в лицето на г-н Маджид. Искаме да призовем Неделчо Колев да се откаже. Напускаме лагера, спираме да тренираме. Ние сме получавали оферти от чужбина, ако беше опция досега щяхме да сме там. Ние искаме да вдигаме за България. Нашите надежди са Неделчо Колев да се оттегли. За лиценза на федерацията знаем, че може да бъде отнет. Днес Неделчо Колев има шанс да направи нещо добро за нас, да се оттегли като президент на федерацията“, сподели Христо Христов на пресконференция в Пресклуб „България“.

„Преди няколко дни бяхме на среща с Неделчо Колев. Имаше въпрос към мен, дали не съм отишъл да защитавам парите, а да защитавам старши треньора Иван Иванов. Изглежда искат да направят отбор без нас и треньора“, каза Ангел Русев.

„Заради жалби от някакви хора ние не получаваме заплати. Федерацията не спазва договорите си с Министерството на младежта и спорта, парите са получени във федерацията, но не достигат до определените хора. Как да работим с човек, който ни лъже?“, обяви Дейвид Фишеров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети