Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Браво! Гришо стартира с победа в Индиън Уелс

Спорт

Браво! Гришо стартира с победа в Индиън Уелс

Браво! Гришо стартира с победа в Индиън Уелс - Tribune.bg

Григор Димитров се класира за трети кръг на Мастърс турнира в Индиън Уелс след 6:4, 6:2 срещу намиращия се на 114-о място в ранглистата Даниел Алтмайер.

Играта беше равностойна до края на първия сет, но българинът бе много по-хладнокръвен в решаващите мигове, а във втората част надигра категорично германеца.

Следващият опонент на Димитров ще бъде първата ракета на САЩ Райли Опелка.

В началните минути на двубоя германецът успяваше да остане равностоен. Българинът постави под значително напрежение опонента си в шестия гейм, когато Алтмайер бе принуден да спасява два рейкбола. 23-годишният тенисист обаче не допусна те да бъдат материализирани и благодарение на офанзивната си игра спечели 4 последователни точки и се пребори за спечелване на сервис гейма си - 3:3. Световният номер 114 задържа високото си ниво и бе близо до това да реализира късен пробив, след като първият сервис на родния ни представител не функционираше по най-добрия начин, и след няколко пропуска от ракетата на хасковлията пред Алмайер се откриха 2 поредни възможности за брейк. Те обаче отидоха в историята, тъй като Димитров побърза да се мобилизира и подпомогнат от прекомерния риск в ударите на немския представител, успя да излезе невредим от затрудненото положение - 5:4. След почивката Алтмайер поведе с 40:15 и наглед това щеше да бъде още едно безпроблемно спечелено подаване за младока. Точно тогава обаче той се поддаде на напрежението и допусна двойна грешка, поставила началото на обрата в гейма. Последваха няколко страхотни отигравания от страна на Григор, който в най-важния момент показа класата си и измъкна този толкова равностоен и висококачествен първи сет.

Втората част стартира с изявено преимущество на страната на родения в Хасково състезател, чиято игра се намираше в подем и той трудно можеше да бъде удържан от неопитния си опонент. Сънародникът ни успя да притисне Алтмайер още в самото начало на сета и играейки изключително стабилно от всяка точка на корта, набързо се сдоби с преднина от 4:1. Световният №28 продължи да бъде агресивен при посрещане и постави под напрежение и последвалото противниково подаване, но по-нискоранкираният играч показа, че няма намерение да се предава и макар и трудно, не позволи на първата ни ракета да дублира аванса си от брейк. При 5:2 обаче ръката на младока трепна и той допусна серия от непредизвикани неточности, които помогнаха на Гришо да подпечата победата си още тук след безупречен смач в близост до мрежата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети