Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БТВ: Брекзит може да забрани на Меси да стъпва във Великобритания

Спорт

БТВ: Брекзит може да забрани на Меси да стъпва във Великобритания

БТВ: Брекзит може да забрани на Меси да стъпва във Великобритания - Tribune.bg
Снимка:

Аржентинецът има условна присъда за укриване на данъци

Лионел Меси вероятно няма да има право да играе във Великобритания, ако "Барселона" се падне срещу английски тим в Шампионската лига. Причината за това е Брекзит, съобщава БТВ.

Нападателят на "Барселона" бе признат за виновен за укриване на данъци, като получи 21 месеца условна присъда. Освен аржентински, Меси и има и испански паспорт, което го прави гражданин на Европейския съюз и затова няма проблеми да играе на Иберийския полуостров.

Ако Великобритания напусне Европейския съюз, аржентинецът ще попадне сред звездите, които няма да имат право да посещават Острова, твърди адвокатът по емиграционните въпроси Андрю Озбърн.

"Има определена точка за европейските мачове. Ако си гражданин на ЕС с криминално досие, можеш да пътуваш до Великобритания, докато не се превърнеш в заплаха за националната сигурност. Ако не си гражданин на ЕС и имаш присъда, дори тя да е условна, имаш забрана да стъпваш във Великобритания. Има няколко много известни футболисти с присъди за укриване на данъци. Те, за момента, няма за какво да се притесняват, защото имат паспорти за Европейския съюз. Но след Брекзит, има потенциална възможност да не са способни да влязат в страната, тъй като ще бъдат третирани като национали от държави извън ЕС. Това може да предизвика проблеми в съставите на отборите, участващи в Шампионската лига. Освен това УЕФА трябва да реши дали ще провежда финали в Англия, ако играчи няма да имат възможност да стъпят там. Клубовете ще трябва да вземат мерки.", смята адвокатът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети