Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Чеферин: Франция не ни пита за спирането на шампионата

Спорт

Чеферин: Франция не ни пита за спирането на шампионата

Президентът на УЕФА все пак уважава решението им

Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин нарече решението да бъде прекратено първенството на Франция преждевременно. Чеферин даде интервю за катарския тв-канал beIN Sports и засегна много въпроси.

"За мене това решение беше крайно преждевременно. Уважавам това, което са решили, но нас не са ни питали. А и смятам, че основната тежест за тази стъпка е на държавните власти във Франция", каза още Чеферин.

Първенството в Лига 1 беше обявено за приключило след 28 изиграни от 38 възможни кръга. Политическото становище във Франция беше да се ограничи провеждането на спортни мероприятия до август месец с цел минимализиране на риска от разпространение на коронавируса.

"Два френски отбора имат директно право да играят в групите на Шампионската лига. Тези отбори не са играли мачове от март и ще продължат да играят през август. Не знам дали е добре за тях, но според мен  не е. Ще им липсват тежките и напрегнати мачове. Но трябва да уважаваме решението, каквото и да е то. Клубовете не са имали голям избор", оправда ги Чеферин.  


Етикети УЕФА, Лига 1

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още